Mitä ihmettä? Therese Johaug ilmaantui MM-kisaladuille – harjoitteli hiihtotähtien kanssa

kevUransa jo päättänyt maastohiihtolegenda Therese Johaug ilmestyi Planican MM-kisaladuille. Ruotsalaislehti Expressen julkaisi videon Johaugista harjoittelemassa hiihtotähtien kanssa.

14-kertainen maailmanmestari Johaug päätti uransa viime kevääseen. Nyt hänet bongattiin harjoittelemasta hiihtotähtien kanssa Planicassa. Alkuvuonna raskaudestaan kertoneella Johaugilla oli yllään tv-liivi ja hän hiihti MM-kisaladulla muiden urheilijoiden mukana. Johaugille on kuitenkin tällä kertaa luvassa toisenlaista roolia MM-kisoissa.

Johaug tulee toimimaan MM-kisojen aikana NRK:n asiantuntijana. Viime MM-kilpailuissa Saksan Oberstdorfissa Johaugin kanssa tiukasti mitaleista taistellut ruotsalaistähti Frida Karlsson on hämmentynyt, kun norjalainen ei ole enää ladulla kisaamassa häntä vastaan.

– Se on kummallista, että hän on nyt toisella puolella. Emme ole tottuneet tällaiseen. Monet ovat kuitenkin ottaneet tämän askeleen. Saamme vain toivoa, että hän ei hiihdä viestissä, Karlsson sanoi Expressenille.

Karlssonilta tiedusteltiin, että tuleeko Johaug olemaan asiantuntijana erityisen tiukka ruotsalaisia kohtaan.

– En tiedä. Saat kysyä häneltä, Karlsson totesi naureskellen.

Johaug on ollut aiemmin tällä kaudella useissa kilpailuissa asiantuntijan tehtävissä, mutta MM-kisat tuntuvat norjalaiselta erilaiselta.

– Se tuntuu ihan hyvältä olla sivussa aikaisessa vaiheessa kautta, mutta nyt on MM-kisat ja minusta tuntuu hiukan siltä, että tuolla minäkin haluan olla, Johaug sanoi Johaugredaksjonen-podcastissaan. 

34-vuotias norjalainen on yhdistelmäkilpailun, 10 kilometrin normaalimatkan sekä 30 kilometrin kilpailun hallitseva maailmanmestari. 

– Silloin voisin osallistua ja kisata. En tule tekemään kuitenkaan niin. Odotan paljon MM-kisoja ja uskon, että Norjan osalta luvassa on mahtavat mestaruuskilpailut, Johaug totesi.

Maastohiihdon MM-kilpailut käynnistyvät Slovenian Planicassa keskiviikkona. Ensimmäiset mitalit jaetaan torstaina, kun vuorossa ovat perinteisen sprintit.

Lue myös:

    Uusimmat