Kaoottiset olosuhteet uhkaavat MM-hiihtoja – ruotsalaistähti huolissaan: "Pahinta, mitä olen kokenut"

Hiihdon MM-kisat alkavat torstaina. Mittelöiden näyttämönä toimii Slovenian Planica, joka on tunnettu erityisestä piirteestään.

– Se oli pahinta, mitä olen kokenut kisan aikana. ruotsalaistoivo Jonna Sundling täräyttää Expressenille.

Länsinaapurin mitalikandidaatti muistelee näillä sanoilla Planican vuoden 2019 maailmancupin sprinttejä. Painajaismaiset sääolosuhteet aiheuttivat tuolloin kaaoksen. Samaa voi olla luvassa myös MM-näyttämöllä.

– Jos täällä on huono sää, se voi olla todella sitten todella paha. Täytyy pitää peukkuja, ettei käy kuten viimeksi, Sundling jatkaa. 

Planicassa ei ole varsinaista asutusta, vaan aluetta ja kisapaikkaa ympäröivät metsä ja vuoret. Ympäristö on omiaan aiheuttamaan vaikeita ja rajuja säämuutoksia. 

– Muistan, että siellä ukkosti, satoi räntää ja tuuli. Todella äärimmäinen sää, en ole koskaan kisannut vastaavissa olosuhteissa, Linn Svahn muistelee maailmancupin tapahtumia.

Sääolosuhteet ovat tällä hetkellä Sloveniassa vakaat. Lämpötila on tosin lähellä kymmentä plusastetta. MM-kisojen aikana voi tapahtua lähes mitä tahansa. 

Ennusteet vaihtelevat kaatosateesta auringonpaisteeseen. Planicaan saattaa olla tulossa viikonloppuna matalapaine, joka tuo mukanaan raskaat sateet. 

Suomen joukkueet torstaina kisattaviin sprintteihin nimettiin tiistaina. Ristomatti Hakola ei yllättäen kisaa sprintissä ollenkaan. 

Lue myös:

    Uusimmat