Mitä ihmettä! Ruotsalaismies kaahasi sähköfillarillaan 100 km/h keskellä aamuruuhkaa

0:12

Linköpingin aamuruuhkassa todistettiin maanantaina hurjaa näkyä.

VIDEO: Venäjältä vai Klaukkalasta? Järjetön hinaussuoritus päättyi rysäykseen

Ruotsalainen sähköpyöräilijä on ainakin toistaiseksi menettänyt menopelinsä valtiolle kaahattuaan aamuruuhkassa lähes sadan kilometrin tuntinopeudella. Hämmästystä herättänyt tapaus sattui Linköpingin keskustassa maanantaina. Tarkaksi nopeudeksi mitattiin 98 km/h.

Noin 40-vuotiaan miehen maastomallisessa sähköpyörässä oli poliisin mukaan kaksi tehovalintaa; 1 000 ja 4 000 wattia. Niin Ruotsissa kuin Suomessakin sähköpolkupyörän teho saa olla enimmillään 250 wattia ja huippunopeus korkeintaan 25 kilometriä tunnissa. Jos tehoa on yli 250 wattia, mutta alle 1 000 wattia, on sille Suomessa hankittava liikennevakuutus, se on rekisteröitävä ja sen on oltava varustettu niin valoilla kuin merkinantolaitteellakin. 25 km/h:n maksiminopeutta ei kuitenkaan saa silloinkaan ylittää.

Miehen mukaan hänellä oli tilanne hanskassa koko ajan, ja pyörän jarrutkin olivat kunnossa. Hän oli ostanut sähköfillarin markkinapaikka Tori.fi:n ruotsalaisesta versiosta.

Poliisi takavarikoi sähköpyörän ja selvittää nyt, kuinka kovaa se on viritetty kulkemaan.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Autotoday.

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.