Mitä ajattelisit siitä, että naisystäväsi olisikin pettänyt sinua naisen kanssa? Miehet vastaavat

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa miehet vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Pettäminen on aina väärin ja loukkaa varmasti jokaista sen kokenutta. Mitä miehet ovat mieltä siitä, jos saisivat kuulla, että oma naisystävä olisikin pettänyt naisen kanssa?

Miehet tuntuvat pitävän lesboista, niin onko se sitten lievempi asia, jos se toinen osapuoli olisikin nainen? Uskaltaako kolmen kimppaa (kaksi naista) ylipäätään ehdottaa omalle miehelle? Pelkään, että hän suuttuu", kysyy nimimerkki neitibi.

Näin raati vastasi

"Niin hassulta kuin se ehkä tuntuukin edes ajatella sillä tavalla, niin uskoisin, että pettäminen naisen kanssa olisi itselleni paljon helpompi sulattaa. Pettäminen on pettämistä, mutta kyllä, pitäisin tuota pienempänä pahana. Luulen, että se johtuu siitä, että silloin toinen olisi hakenut jotain sellaista, mitä itse en pysty antamaan – ei niinkään siitä, että miehet pitäisivät lesboista. Kolmen kimppaa voi ihan hyvin ehdottaa ja uskon, että miehellekin se olisi ok nimenomaan noin, että kaksi naista ja hän. Voi olla myös niin, että suuttuu, mutta mielestäni myös tällaisista asioista pitää voida keskustella. Ja kaikkea pitää voida ehdottaa."
– 28, sinkku

"Miesnäkökulmasta olen sitä mieltä, että ei sillä ole väliä, onko kyseessä mies vai nainen – pettäminen on pettämistä, sukupuolesta riippumatta. Väite, että 'miehet tuntuvat pitävän lesboista', on melkoista yleistämistä ja voi pitää paikkansa mahdollisesti aikuisviihteen löytäneiden ja siitä innostuneiden teini-ikäisten poikien maailmassa.

Kaikkea voi ehdottaa omalle miehelle, mutta jos tuntee miehensä hyvin ja tietää, että tämä kolmen kimppa -ehdotuksesta voi suuttua, kannattaa miettiä tarkkaan, miten pitäisi toimia. Joka tapauksessa: jos pettää, niin sitten pettää. Ei pettämiskumppanin sukupuolella ole väliä, vaan sillä, onko kahdenvälinen luottamus menetetty."
– 38, parisuhteessa

"Minua on petetty kahdesti aiemmissa suhteissani ja se sattui. Sillä hetkellä tuntui kuin siitä ei selviäisi, mutta kuten kaikista ikävistä asioista, joita elämässä joutuu kohtaamaan, toipui lopulta siitäkin. Olin aluksi vihainen toiselle ja sitten itselleni, miten olin voinut joutua sellaiseen suhteeseen ja olla niin naiivi. Jälkeenpäin, kun tapahtumiin on tullut etäisyyttä, olen huomannut, että suhteet olivat lähtökohtaisesti myrkyllisiä ja pettäminen oli luultavasti oire siitä.

Jos kumppanini haluaa harrastaa seksiä muiden kanssa, miesten tai naisten, olisi asiasta hyvä puhua, siis ennen kuin näin tapahtuu. Ennen kaikkea pettämisessä nykyään pelottaisi ajatus siitä, että saisi jonkun taudin sen takia. Ei toista ihmistä voi omistaa, vaikka naimisiin menisi. Jokainen tekee niin kuin itse haluaa, jos tekemiset ja haluamiset eivät kohtaa, kannattaa miettiä onko suhde sen arvoinen. Miksi olisin suhteessa, jossa toinen haluaa olla muiden kanssa, kun itse haluan sitoutua suhteeseen. Tai toisinpäin! Jos haluat harrastaa seksiä muiden kanssa ja elää irtosuhteissa, miksi sitoutuisit yhteen ihmiseen?

Ei kannata ainakaan luvata toiselle sellaisia asioita, joihin ei itse usko tai halua. Jos kuitenkin olet hyvässä suhteessa, jossa pystytte puhumaan avoimesti tunteista, ei mikään estä kysymästä kumppanilta vaikkapa kolmen kimppaa. Luulen, että usealle miehelle olisi haastavampaa harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa, jos mukana olisi kolmantena osapuolena mies kuin jos mukana olisi nainen. En ole itse harrastanut ikinä kolmen kimppaa, mutta en ole tehnyt myöskään mitään periaatteellista päätöstä, etteikö sellaista voisi joskus kokeilla.

Mitä paremmin itse tuntee itsensä, tietää, mistä tykkää ja mitä haluaa, ja on suhteessa samanlaisen kumppanin kanssa, on helpompi yhdessä tutkia seksuaalisuutta ja kokeilla asioita. Vaikeinta on varmaan keskustelun avaaminen jollekin uudelle kokeilulle, jos pelkää toisen leimaavan 'pervoksi'. Kannattaa siis löytää sellainen kumppani, jonka kanssa voi pervoilla yhdessä!"
– 39, avoliitossa

Lue myös:

    Uusimmat