Mainos

Missä loikoilee Suomen kuuluisin saimaannorppa? Pullervo ei ole vielä könynnyt rantakiville

WWF Suomen Norppalive-saimaannorppakameran linssi ei ole vielä toistaiseksi tavoittanut yhtään norppaa. Kameran toinen tuotantokausi käynnistyi keskiviikkona.

Viime vuonna ensimmäinen norppa ilmestyi yleisön ihasteltavaksi muutama päivä lähetyksen alkamisen jälkeen.

Norpan ilmestymistä saatetaan joutua odottelemaan vielä tovi, sillä myöhäisen kevään takia norpille löytyy edelleen otollisia loikoilupaikkoja jäiltä.

WWF Suomen tiedottaja Joonas Fritzen mukaan norpat pysyttelevät jäillä niin kauan, kuin niitä on vielä jossain jäljellä.

– Jossain lahden poukamissa on vielä jäitä sekä osalla Saimaata enemmänkin. Odotellaan jos lähipäivinä jäät sulaisivat, ja norpat etsiytyisivät rantakiville jatkamaan karvanvaihtoa.

Fritzen mukaan juuri toukokuu on otollinen aika saimaannorppien kuvaamiseen, koska ne nousevat maalle loikoilemaan ja hinkkaamaan itseään kiviä vasten.

– Sen jälkeen kun karvanvaihtoaika loppuu, norpat viettävät jälleen valtaosan ajastaan vedessä. Myös saimaannorpan sukulaiset, itämerennorpat nousevat keväisin kiville vaihtamaan karvansa.

Fritze kertoo, että Norppalive-kameran sijainti on havaittu vuosien saatossa oivaksi paikaksi bongata saimaannorppia. Viime vuonna kamerassa nähtiin kevään mittaan kaksi eri norppaa.

Toinen norpista nimettiin nimikilpailun tuloksena Pullervoksi. Toista viime vuoden kamerassa nähtyä norppaa kutsutaan Siiriksi.

– Nyt kameran toinen tuotantokausi on käynnissä, ja tuottajanamme on luonto. Meillä ei ole oikein sanottavaa siihen, mitä kameran edessä tapahtuu. Toivomme toki, että norppa siihen ilmestyy.

Norppaliven tarkoitus on tänäkin vuonna lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.