”Minun ei olisi pitänyt odottaa 40 vuotta ennen kuin riisun paitani julkisesti” – tavis-isän kuvan takana vakava sanoma

Kirjailija Tony Posnanski alkoi yllättäen rakastaa itseään ja vartaloaan. – Miksi herran tähden rajoitin itseäni niin kauan? Miksen rakastanut itseäni aiemmin? Miksi ajattelin olevani ruma? hän miettii nyt.

Kirjailija Tony Posnanski riisui paitansa ja katsoi itseään ihaillen. Normipäivä, eikö?

Tilanne kuulostaa tavanomaiselta, mutta on poikkeuksellinen: vuosia Posnanski vihasi paitansa riisumista. Hänen painonsa vaihteli, mutta inho omaa kehoa kohtaan säilyi. Aina. 

Ylipainosta kärsineen Posnanskin elämä muuttui, kun hänen poikansa pyysi kesäkuiseksi syntymäpäiväkseen reissua julkiseen uimalaan. Posnanski, joka ei omien sanojensa mukaan koskaan vietä aikaa paidattomana, totesi vain ”katsotaan”.

Poikansa anomuksen inspiroimana Posnanski kuitenkin päätti muuttaa elämänsä. Kuukauden ajan hän treenasi kahdesti päivässä ja söi hyvin. Nyt kiloja on kadonnut sitä tahtia, etteivät kuukausi sitten sopineet vaatteet enää käykään Posnanskin ylle. Erikoisimmasta muutoksesta Posnanski kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– Jotakin outoa tapahtui eilen. Otin paitani pois ja katsoin itseäni. Yleensä näen löysän ihon, miestissit ja vatsan… En eilen. Näin ihmisen, jota rakastan. Näin löysää ihoa, mutta muistin, miten se oli kireä silloin, kun painoin 190 kiloa. Näin miestissini, mutta kukapa ei rakastaisi rintoja! Näin rintakarvani ja mietin, miksei tuo pehko ole päässäni, Posnanski kirjoittaa faneilleen Facebookissa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Minun ei tarvitse odottaa..."

Peiliin katsoessaan hän yllättäen tajusi, ettei ole vain hauska, työteliäs ja muita kunnioittava mies – hän on myös hyvännäköinen.

– Minun ei tarvitse odottaa, että voisin tehdä asioita, joita normaalit ihmiset tekevät. Minun ei pitäisi joutua odottamaan 40 vuotta, jotta voin ottaa paitani pois uima-altaalla, Posnanski kuvaa.

– Kuulen usein naisista, joita haukutaan, kun he ovat bikineissä. Naiset tulevat Facebookiin puolustamaan itseään. Tässä (kuvassa) ei ole kyse siitä. Kun katson itseäni, näen myös pelkurin. Miksi herran tähden rajoitin itseäni niin kauan? Miksen rakastanut itseäni aiemmin? Miksi ajattelin olevani ruma?

"Ei minun pidä odottaa maaliviivaa"

Posnanski ei enää välitä muiden kommenteista. Julkisuuteen päätynyt Facebook-kuvakin on ensimmäinen, jonka hän otti: ei poseeraamista, ei kehon asettelua imartelevaan kulmaan.

– Poseerasin vain ilman paitaa. Kuten kaikki miehet uima-altaalla. Painonpudotus ei ole maratoni. Ei minun pidä odottaa maaliviivaa, ennen kuin voin juhlia tai ajatella, että olen saavuttanut jotain, Posnanski sanoo.

– Olen tässä. Olen onnellinen ja oikeasti hiton ylpeä tästä kuvasta. En siis todellakaan aio kirjoittaa ”kyllä tämä tästä paranee, olkaa minulle kilttejä", blaa blaa blaa.

Posnanskin poika ei pääse isänsä kanssa uimaan syntymäpäivänään kesäkuussa. Hän pääsee sinne nyt heti.

– Vien hänet uimaan tänään. Ja jatkan koko loppuelämäni ajan!

Lue myös:

    Uusimmat