"Minulla on perhe ja kuusivuotias lapsi" – Pekingiin lähtevä urheilija kavahti maansa olympiakomitean erikoista matkaohjetta

Pekingin olympialaisiin matkaavat Hollannin joukkueen jäsenet joutuvat jättämään henkilökohtaiset puhelimet ja kannettavat tietokoneet kotiin, kertoi De Volksrant-lehti tiistaina.

Ohjeistus on yksi Hollannin olympiakomitean toimenpiteistä Kiinan suorittaman mahdollisen vakoilun torjumiseksi. Olympiakomitean edustajan Geert Slotin mukaan kyberturvallisuus on osa heidän tekemäänsä riskiarviota. Slot ei kuitenkaan ottanut kantaa lehden väitteisiin.

– Kyberturvallisuuden merkitys on kasvanut vuosien saatossa, ja Kiinan suljettu internet tekee tästä erityislaatuisen tapauksen, Slot sanoi.

Pikaluistelija Hein Otterspeer kertoo olevansa ohjeistuksesta ihmeissään, sillä hänen mukaansa "elämää ilman matkapuhelinta ei ole enää olemassa".

– Minulla on perhe ja kuusivuotias lapsi. En voi kuvitella, että joudun laittamaan kolikoita puhelimeen voidakseni pitää yhteyttä kotijoukkoihin, Otterspeer sanoi hollantilaislehdelle.

Aivan näin pitkälle ei ole tarpeen mennä, sillä Hollannin joukkueen jäsenille tarjotaan Kiinan-matkalle käyttämättömät laitteet, joilla he voivat olla yhteydessä kotiin. Tällä pyritään suojelemaan heidän henkilökohtaisia tietojaan Kiinan valvonnalta, De Volkskrant kertoo.

Hollannin olympiajoukkueessa on ainakin 30 urheilijaa, joista valtaosa kilpailee pikaluistelussa ja kaukalopikaluistelussa.

Myös Ison-Britannian joukkue on ohjeistettu jättämään henkilökohtaiset laitteet kotiin, kertoo Guardian. Heidän kohdallaan ei kuitenkaan ole kyse pakosta.

Ison-Britannian olympiakomiteakin tarjoaa Pekingiin matkaaville käyttämättömät laitteet kisojen ajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja