Minnesota heräsi tammikuussa: 17 peliä ja 13 voittoa

Minnesota Wild on ollut NHL:n paras joukkue tammikuun puolivälin jälkeen.

Minnesota Wild lähtee keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa pelattavaan Edmonton-otteluun NHL:n kuumimpana joukkueena. Wild on pelannut tammikuun puolivälin jälkeen 17 peliä ja voittanut niistä 13. Edmonton-ottelu on maalivahti Devan Dubnykille 18. perättäinen startti amerikkalaisjoukkueen maalilla. Määrä sivuaa Star-Tribune -lehden mukaan seuraennätystä, Niklas Bäckström torjui saman määrän perättäisiä pelejä vuonna 2009. Dubnyk on ollut Wildin nousun taustalla tärkeä mies, kanadalaisen torjuntaprosentti on 93,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,64.

Muita Wildin nousun taustalla tärkeitä pelaajia ovat hyökkääjät Zach Parise ja Mikko Koivu. Jenkki Parise on iskenyt tällä kaudella 25 maalia ja on NHL:n maalipörssissä sijalla 10. Koivu puolestaan on tehnyt viimeisissä 10 ottelussa 12 pistettä. Wild on noussut jo läntisessä konferenssissa playoff-viivan paremmalle puolelle.

Paljon tarvitaan vielä voittoja jos halutaan playoffsiin. Työ on pahasti kesken, kommentoi Koivu joukkueen tilannetta MTV Sportille.

Wild on tällä hetkellä NHL:n suomalaisjoukkue. Koivun lisäksi Wildin organisaatiolta palkkashekkejä saavat Mikael Granlund, Erik Haula, Niklas Bäckström sekä Michael Keränen

Lue myös:

    Uusimmat