Minneapolisin mellakoiden keskellä asuva suomalaisperhe muisti poliisin käsiin kuollutta George Floydia näkyvällä tavalla: "On tullut tosi hyvää palautetta"

3:20
Katso videolta, mitä suomalainen Anna Juola kertoo Minnesotan tapahtumista.

Minneapolisissa yrittäjänä toimiva suomalaispariskunta tilasi liikkeensä julkisivuun George Floydia kuvastavan taideteoksen.

Poliisien käsiin kuollutta George Floydia on muistettu eri puolilla Yhdysvaltoja.

Minneapolisin Puustelli-myymälän toinen yrittäjä Anna Juola kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että viimeiset päivät ovat olleet jo paljon rauhallisempia kuin heti Floydin kuoltua.

Torstaina oli Floydin yksityinen muistotilaisuus ja ihmiset toivat myös paljon kukkia paikalle, missä Floyd kuoli.

– Koronan takia monet kukkakaupat ovat olleet kiinni, joten paikallinen kukkakauppa lahjoitti 10 000 dollarin edestä kukkia sen ruokakaupan pihalle, missä Floyd kuoli, Juola kertoi.

Tilasivat katutaideteoksen

Suomalaiset yrittäjät tilasivat liikkeensä julkisivuun paikalliselta taiteilijalta George Floydia ja tätä tilannetta kuvastavan katutaideteoksen osoittaakseen tukensa paikalliselle yhteisölle ja vastustaakseen rasismia.

– On tullut tosi hyvää palautetta teoksesta. Tästä menee 17 000 autoa ohi päivittäin, ja ne ovat pysähtyneet kuvaamaan teosta, Juola kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja