25. toukokuuta käynnistyi tapahtumaketju, joka jää historiaan – MTV näyttää videolla, miten George Floydin kuoleman aiheuttamat aallot lyövät yli maailman

5:03
Katso protestien tapahtumat pähkinänkuoressa yläpuolelta!

Tummaihoisen miehen kuolema käynnisti Yhdysvalloissa suuren mielenosoitusten aallon, jonka vaikutukset ovat nähtävissä nyt myös Euroopassa.

25. toukokuuta se alkoi. Minneapolisissa sijaitsevan elintarvikekaupan myyjä soitti viranomaiset paikalle, koska uskoi asiakkaan maksaneen ostoksensa väärennetyllä 20 dollarin setelillä. Poliisit saapuivat ja pidättivät teosta epäillyn 46-vuotiaan George Floydin.

Vastarintaa tehnyt Floyd laitettiin maihin ja raudoitettiin. Poliisi painoi pidätystilanteessa Floydin kaulaa. Mies menehtyi väkivaltaisen käsittelyn jälkeen.

Tilanne tallentui videolle ja lähti leviämään laajalti sosiaalisessa mediassa. Laajamittainen mielenosoitusaalto oli valmis alkamaan.

Mellakat ovat muuttaneet Yhdysvaltain kaupunkien katuja kuin sotatantereiksi. Los Angelesin, New Yorkin, Washingtonin, Memphisin, Dallasin ja Indianapolisin kaltaisten suurkaupunkien rakennuksia on vandalisoitu, ryöstetty ja tuhottu. 

Kaaoksen keskellä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tuonut kaupungeille lisävoimia järjestyksen ylläpitämiseen. Mielenosoitukset kuitenkin jatkuvat edelleen.

MTV Uutiset kasasi yläpuolelta löytyvälle videolle käännekohdat pähkinänkuoressa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja