Minne joulupukki vie juuri nyt lahjoja? Tämä sivusto seuraa pukin matkaa hetki hetkeltä

0:50
Katso video! Tältä näyttää sivustolla, joka kertoo, mihin joulupukki on juuri nyt viemässä lahjoja.

Lapset tunnetusti ovat varsin malttamattomia odottaessaan joulun sitä hetkeä, kun lahjat vihdoin ja viimein jaetaan. Joulupukin reitin seuraamiseen on onneksi oma nettisivunsa, josta kertoo CNN.

Yhdysvaltain ja Kanadan ilmapuolustuksesta vastaava NORAD eli Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus tarjoaa hävittäjätuen sijaan joulun aikaan leikkimielisesti reaaliaikaisen joulupukkiseurannan.

Joulupukin kulloisenkin sijainnin ja jaettujen lahjojen määrän voit tarkistaa täältä.

Kyse ei ole uudesta keksinnöstä, sillä NORAD on niin sanotusti seurannut joulupukin matkaa jo 66:n vuoden ajan.

Nettiseurannan lisäksi Pohjois-Amerikassa voi soittaa NORADille, josta kerrotaan, missä pukki menee. Koronaviruksen vuoksi puheluihin vastaajia on aiempaa vähemmän, mutta tarjolla on myös tasaista tahtia päivittyvä äänitallenne.

Perinne alkoi väärästä numerosta

NORADin julkaiseman tiedotteen mukaan joulupukin seuranta sai alkunsa vahingossa. Vuonna 1955 paikallisessa sanomalehdessä mainostettiin mahdollisuutta soittaa suoraan joulupukille. Ongelma vain oli, että annettu puhelinnumero oli väärä.

Joulupukin toimiston sijaan puhelin soi NORADin edeltäjäorganisaation tukikohdassa. Eversti Harry Shoup ymmärsi kuitenkin nopeasti, ettei lapsi suinkaan tavoitellut upseeria. Täten Shoup myös sanoi olevansa joulupukki.

Tuosta sattumuksesta syntyi NORADin mukaan perinne, joka on vuosikymmenten aikana päivitetty nettiaikaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja