Ministeri lähetyksessä: Tämän takia Halosenniemi on minulle tärkeä paikka

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miksi taidemaalari Pekka Halosen kotipaikka on hänelle erityisen tärkeä.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan suvun omistama huvila sijaitsee vastapäätä Halosenniemeä. Pekka Halosen ateljeesta avautuu näkymä Tuomiojan niemeen, ja maisema on tunnistettavissa useista Halosen tauluista.

– Meillä on yksi parhaimpia ja vanhimpia saunoja. Se on satavuotias sauna aivan järvenrannassa, Halosenniemeä vastapäätä. Nykyisin saunaa ei saa tietysti rakentaa suoraan rantaan, mutta se on niin monessa Pekka Halosen maalauksessa, että se kuuluu kansallismaisemaan. Siinä pitää olla pieni punainen sauna, Tuomioja sanoi.

Halosenniemi oli vielä 1950-luvulla Antti Halosen eli Pekka Halosen pojan yksityiskäytössä. Tuomioja vieraili siellä silloin vanhempiensa kanssa.

Nyt Halosenniemi toimii museona. Siellä on pysyvän Pekka Halosen näyttelyn lisäksi vaihtelevia näyttelyitä sekä erilaisia tilaisuuksia.

– Yksi mieleenpainuvimpia tapahtumia oli Heikki Lundin pienoisnäytelmä: Yksi laulu on yli muiden eli Eino Leino ja Jean Sibelius Halosenniemessä. Se oli kuvitteellinen, mutta heidän vierailunsa olisi voinut hyvin tapahtua siellä, Tuomioja totesi.

Tuomioja on käyttänyt Halosenniemeä myös rapujuhlien pitopaikkana. Hänen nykyiset ja entiset ulkoministerikollegansa ovat viettäneet siellä hauskoja elokuun iltoja.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mitä Eino Leinoon liittyviä aarteita Tuomiojalla on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja