Miltä parisuhde tuntuu alkuhuuman jälkeen – alkoiko mietityttää, onko toinen sittenkään se oikea? Raati vastaa

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miltä tuntuu parisuhteessa, kun alkuhuuma on ohi? Muuttiko se mitään, vai alkoiko silloin mietityttää, onko sittenkään toinen se oikea? Entä miten tästä selvitään?" kysyy nimimerkki Kaisa.

Näin raati vastasi

"Silloin alkaa arki, tehdään kompromisseja, riidan jälkeen sovitaan asioita ja pysytään mahdollisimman onnellisina yhdessä."
– 34, sinkku

"Alkuhuuman jälkeen meininki rauhottuu. Se on oikeestaan ihan kivaa, jos parisuhde tuntuu turvalliselta (toinen viihtyy seurassa, käyttäytyminen ei muutu esim. väkivaltaiseksi tai päihteiden käyttö yleisty)."
– 19, parisuhteessa

"Nykysuhteessa tuntuu, ettei huuma ole loppunut. Olemme tunteneet toisemme 11 vuotta. Toki väliin mahtuu huonoja päiviä ja kiukutteluja, mutta ei niillä suuressa kuvassa ole kovin isoa merkitystä. Vastaan siis, että kun suhde on oikeanlainen, jokainen päivä on pientä juhlaa."
– 34, avoliitossa

"Alkuhuuman jälkeen selviää, kiinnostaako toinen todella ja toimiiko elämä yhdessä. Yhteinen arki on eri asia kuin tapailu, eli toki asiat muuttuvat – esimerkiksi seksin määrä on vähentynyt, mutta jokapäiväisen hellyyden määrä lisääntynyt. Treffailtaessa ei myöskään tarvitse pohtia, kumman vuoro on imuroida ja kuka jätti roskat viemättä. Silloin tällöin koen epävarmuutta, mutta en usko, että se vaihtamalla vähenee. Riidoista selvitään puhumalla sekä ymmärtämällä niin toista kuin itseäänkin."
– 27, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat