Mainos
Mainos

Millainen futiskatsoja olet? Kunnaksen 3 arkkityyppiä

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Sitä harrastaa tai seuraa arvioiden mukaan 3,5 miljardia ihmistä. Pyysimme urheiluasiantuntija Kaj Kunnaksen apua tyypillisimpien katselutyylien tunnistamiseksi. Löydätkö joukosta omasi?

Futiskatsomon kolme arkkityyppiä Kaj Kunnaksen mukaan

 1. Minulle futis on pyhää -tyyppi

– Jos olet esimerkiksi Belgia-fani, Belgian ottelut ovat pyhiä hetkiä. Silloin voi olla niin, että todella haluat katsoa sen ottelun yksin, jotta pystyt keskittymään täydellisesti.

2. Futis on joukkuelaji -tyyppi

– Jos painotat enemmän sitä, että futiksen katselu on hauskaa, kutsu kisakatsomoon kaverit, suku ja naapurit. Kimpassa voitte keskustella taktiikasta ja tuomarien toiminnasta. Näin syntyy kunnon hulabaloo-ilta, jonka jälkeen ei välttämättä tiedäkään, mitkä loppunumerot oli, kun matsi on ohi.

3. Yhteisöllisyys ennen kaikkea -tyyppi

– Aivan omanlainen kokemus on mennä muualle, esimerkiksi kaverin tai sukulaisten luo tai sporttibaariin. Siellä on aivan oma tunnelma. Persoonien kautta joukkueurheilukin rakentuu.

+ Kajn vinkki: Ole rohkea ja kokeile kaikkia – saat parhaan kokonaiskuvan sekä lajista että faneista.

Kunnaksen jalkapallosuosikit

Jokaisella jalkapallosta kiinnostuneella on oma suosikkinsa. Kaj Kunnas seuraa tänä vuonna erityisen tarkalla silmällä kolmea asiaa.

1. Persoonilla merkitystä

– Oma kiinnostukseni rakentuu persoonien kautta. Ruotsia ja Zlatania seuraan tarkasti. Onko hän ylimielinen, tekeekö paljon maaleja ja onko uusia tatuointeja. 

2. Hyvällä tavalla outo – Islanti

– Vain 330 000 asukasta, pieni kansa ja pohjoisessa hekin.

3. Oma kiinnostus

– Saksaa kiva katsoa, koska nuoret pelaajat ja hyökkäävä pelityyli hurmaavat. Espanjan lyhyihin syöttöihin, nopeaan liikkeeseen ja pallonhallintaan perustuva tiki-taka-pelityyliä seuraan mielelläni.

Jalkapalloa kotikatsomossa – viritä kotikatsomo HD-aikaan

Jalkapallo on nautinto myös antennikotien penkkiurheilijoille

1. "Tunnelmaa ja fiilistä saat paikan päällä, mutta hienonhienot spesiaalijutut vain televisiosta, koska HD-laatuisen kuvan myötä katsominen on elämyksellisempää.”

2. "Television tarjoama HD-kuva on tärkeässä roolissa, kun haluat nähdä, miten Zlatanin tukijalka toimii."

3. "Televisio tarjoaa myös hidastukset ja uusinnat, filmattiinko ja menikö tuomari retkuun."

Antennikodeilla on nykyään mahdollista saada runsas kanavatarjonta ja HD-tasoinen kuvanlaatu. Lisäkanavatarjonta on mahdollista uuden teknologian ansiosta ja edellyttää siksi nykyaikaista televisiota, jonka tunnistaa Antenna Ready HD -merkistä.

Näin pääset nauttimaan HD-tasoisesta futiksesta

 • Ylen HD-kanavat näkyvät antennitalouksissa vain DNA:n antenniverkossa. N. 85 % suomalaiskodeista on DNA:n antenniverkon näkyvyysalueella.
 • DNA:n antenniverkon saatavuuden voi tarkastaa DNA:n karttapalvelusta.
 • Laajasta teräväpiirtotarjonnasta pääset nauttimaan, kun katolla on myös VHF-antenni, joka on suunnattu DNA:n antenniverkon lähetinasemaan.
 • Antenniverkon teräväpiirtokanavien seuraamiseen tarvitaan Antenna Ready HD -hyväksytty digiboksi tai televisio. Kaikki hyväksytyt laitteet on listattu testatutlaitteet.fi-sivulla.
 • DNA:n antenniverkossa näkyvät HD-kanavat – linkki kanavakarttaan – :
  • Maksuttomat kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD
  • Maksukanavat Nelonen Pro 1 HD, Nelonen Pro 2 HD, MTV Max HD, C More First HD, MTV Sport 1 HD, MTV Sport 2 HD, Viasat Hockey HD, Viasat Sport Finland HD, Viasat Golf HD, Viasat Film Comedy HD ja Viasat Film Premiere HD
  • MTV 3 HD kanavan katselu vaatii DNA TV -tilauksen. DNA TV -liittymällä näet myös Ylen kanavat suorana PC:llä, älypuhelimella ja tabletilla.
 • HD-kanavilta tulee samat ohjelmat kuin vastaavilta peruslaadun kanavilta, mutta selkeästi tarkemmalla ja paremmalla kuvanlaadulla.

Artikkelin tarjoaa DNA

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.