Milanon tyyliin – nappaa ammattilaisen shoppailu- ja muotivinkit

Italian muotipääkaupunki Milano pursuaa kauneutta ja tyyliä. Huippumuodin lisäksi kaupunki tarjoaa laajan valikoiman jokaisen kukkarolle sopivaa muotia, koruja ja vintagea. Nappaa vinkit alan asiantuntijalta.

Pitkänhuiskeat ja epätodellisen kauniit mallit laukkaavat katuja kuvakansiot kainalossaan, kiireestä kantapäähän viimeisen päälle upeat bisnesnaiset kipittävät korot kopisten ohi, ja joka puolella on toinen toistaan tyylikkäämpiä ihmisiä.

Milanoon ei tee mieli lähteä verkkareissa ja nukkavieruna, tässä kaupungissa on melkein pakko olla ykköset päällä.

Tyylikonsulttina ja personal shopperina toimiva Nicoletta Vergani antaa muutaman hyvän vinkin, joilla voi sulautua mainiosti tyylikkäiden milanolaisten joukkoon tänä kesänä ja kääntää katseet terasseilla.

Dramaattinen musta saa kaverikseen komean kaulakorun

Mihin tahansa trendikkääseen milanolaiseen aperitiivibaariin ja kahvilaan astuessa huomaa, että mustat maksimekot tai pikkumustat ovat varma asuvalinta. Mustaa mekkoa voi asustaa tunnelman ja tilanteen mukaan suurilla kaulakoruilla.

– Tribal-teema ja neonvärit ovat muodikkaita asusteissa, Nicoletta vinkkaa.

Milanolaisia koruliikkeitä:

1. Angela Caputi, Via Madonnina 11
2. Unger, Via Montevideo 7
3. Tarina Tarantina, Via Borgogna 1

Nuorelle naiselle, jonka lompakko ei ole maailman paksuin, Nicoletta nappaisi isoja, näyttäviä koruja esimerkiksi no.nun mallistosta ja tribaalikoruja Moniesilta. Kauniita kenkiä löytyy hänen mielestää Sergio Rossilta, Le Sillalta ja Renée Caovillan valikoimista. Kesän tyylikkäimmät käsilaukut hän valitsisi Furlalta, italialaiselta Coccinellelta ja MiuMiulta.

Milanon kiinnostavia ostosalueita: Breran boheemia menoa

Brera on paikka, jossa törmäät boheemeihin ja hipstereihin, erikoisiin putiikkeihin, antiikkiliikkeisiin, kahviloihin sekä salaisiin gallerioihin. Yksilöllisiä putiikkeja etsivän kannattaa jatkaa pitkin Corso di Porta Ticineseä kohti Naviglia.

Navigli -kanaalin varrella on nuorekasta, yksilöllistä muotia ja taidetta myyviä liikkeitä. Leonardo Da Vincin alunperin suunnittelema kanaalialue on myös suosittu illanviettoalue niin turistien kuin milanolaisten keskuudessa.

Montenapoleone & Via Della Spiga – Italian kultainen nelikulmio ja shoppailualue

Milanon kuuluisan Piazza del Duomon reunalla on upeiden ja tyylikkäiden kohtauspaikkoja, kuten Camparin syntypaikka Camparino Bar ja Terrazza Aperol, jossa voi nautiskella kylmän aperitiivin, talon itse tehtyjä sipsejä ja muita pikkusuolaisia samaan hintaan ja lepuuttaa silmää Milanon kermassa. Näiden tyylivaikuttajien inspiroimana on hyvä lähteä shoppailemaan.

Nicolettan 6 shoppailuvinkkiä trenditietoisille

1. DAAD Dantone, Via Santo Spirito 24/a
2. Miu Miu, Via Sant’Andrea 21
3. Spiga2 by Dolce & Gabbana
4. Elisabetta Franchi, Via Manzoni 37
5. Pinko, Via Montenapoleone 26
6. Sisley, Corso Vercelli 8

Parin korttelin päässä Piazza del Duomo aukiosta sijaitsee kaupungin kallein ja kuuluisin ostosalue. Tämä Milanolaisen muodin sydän koostuu neljästä kadusta ja se on saanut kutsumanimekseen Quadrilatero d`Oro eli ”kultainen nelikulmio”. Alueella toimivat niin huippumuodin kansainväliset nimet kuin myös kaupungin parhaimmat antiikki- ja taidekauppiaat.

Kultaisen nelikulmion keskus on Via Monte Napoleone -katu, jossa voi törmätä erittäin tyylikkäisiin milanolaisiin. Kadun varrella pitävät liikkeitään kaikki suurimmat huippumerkit. Katu sijaitsee samannimisen metroaseman vieressä, alle vartin kävelymatkan päässä Duomolta.

Pieni budjetti ja outlet-vinkit

Milanossa hyviä ostospaikkoja on ympäri ydinkeskustaa ja ostoksilla käydään Milanossa lähinnä perinteisissä putiikeissa ja ostoskeskuksissa. Uusia ostoskeskuksia ei Milanon keskustassa juuri ole, vaan suurin osa näistä rakennuksista on peräisin jopa 1800-luvulta.

Outlet-liikkeitä Milanossa

1. DMagazine, Via Manzoni 44
2. The High Line outlet, Corso Vittorio Emanuele 30

Italian pisimmälle shoppailukadulle, Corso Buenos Aires:lle suuntavat tavalliset milanolaiset sekä turistit. Kadulla on yli 350 kauppaa, josta löytyy jokaiselle jotain.

Milanon lähiseuduilla on useita outlet-kauppoja, joissa muotitalot myyvät edullisesti edellisten sesonkien mallikappaleita ja ylijäämää. Outlettien taso vaihtelee. Yksi kehutuista outlet-liikkeistä on The Mall. Se sijaitsee Milanon ulkopuolella n. 30 min ajomatkan päässä, mutta sen laaja tuotevalikoima sisältää huippumerkkejä, kuten Gucci ja Sergio Rossi, paljon kauppoja edullisempaan hintaan.

Teksti: Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja