Milanon keittiömessuilla nähtiin rohkeita ratkaisuja

Keittiökalustamisessa puhaltavat nyt uudet tuulet. Perinteiset pyöreät linjat ovat saaneet rinnalleen räikeitä värejä sekä tetrispalikoita muistuttavia kulmikkaita muotoja.

Vastikään järjestetyt Milanon Eurocucina-keittiömessut ovat Euroopan suurin keittiömessutapahtuma. Tänä vuonna messuille osallistui peräti 166 näytteilleasettajaa sekä 290 000 messuvierasta.

Värien ilotulitusta

Keittiöiden värimaailmassa ei tällä kertaa noussut yhtä selkeää väriä tai sävyä muiden yläpuolelle. Värimaailma voitiinkin jakaa neljään kategoriaan: värikkäisiin ja leikitteleviin keittiöihin, harmaan eri sävyihin, vaalean puun ja valkoisen yhdistelmiin sekä vaalean ja tumman puun yhdistelmiin.

– Värien eri yhdistelmät olivat paikoitellen hyvinkin rohkeita. Vai miltä kuulostaa keltainen tai sähkönsininen uuni ja pinkki liesituuletin?, messuille osallistunut Sami Rintamaa Kalustetukusta kysyy.

– Puunsyykuvioiset harmaan eri sävyt sekä harmaat tasopinnat näyttävät vakiinnuttaneen paikkansa nykyiseen keittiötrendiin. Ne ovatkin ohittaneet vaaleat sekä tummanruskeat värit, hän tiivistää.

Tertispalikoita ja pyöreitä muotoja

Milanon messuilla nousi esiin uusi trendi keittiörakenteissa: tetrispalikoita muistuttavista osista koottu kekseliäs kokonaisuus. Myös perinteiset italialaisen tyylin pyöreät muodot pitivät pintansa edelleen.

– Lyhyesti tyylin voisi sanoa olevan yhdistelmä kulmikkaita tetrispalikoita ja pyöreitä palloja – ja kaikkea siltä väliltä!, Rintamaa naurahtaa.

Tasojen materiaalit, värit ja tyylit puolestaan noudattivat hyvin tarkoin yleistä linjaa, eikä niissä ollut havaittavissa uusia trendejä. Materiaaleina nähtiin paljon erilaisia akryylipohjaisia tasoja, puu-, teräs-, ja laminaattitasoja kuin myös kivi- ja lasitasoja.

– Bongasin yllättäen jopa betonitasoja. Värit vaihtelivat kiiltävästä valkoisesta lasista tummaan mattabetoniin.

– Eri väristen- ja paksuisten tasojen yhdistelmiä oli paljon. Saarekkeissa niin sanottu ruokailuosuus haluttaan tuoda näkyvästi esiin rakentamalla ne eri materiaalilla, värillä tai paksuudella.

Teksti: Jokakoti

Kuvat: Sami Rintamaa / Kalustetukku

Lue myös:

    Uusimmat