Miksi vihreiden vaikutusyrityksestä Haavisto-mietintöön nousi niin iso kohu? "Vihreät ylittivät tärkeänä pidetyn rajan"

Vihreät yrittivät taivutella hallituspuoluiden jäseniä pehmeämmälle linjalle Haaviston Al-Hol -käsittelyssä – mitä tämä aiheuttaa perustuslakivaliokunnan uskottavuudelle? 2:28

Tapaus jättää väistämättä poliittisen kolhun Pekka Haaviston (vihr.) kilpeen, pohtii politiikan toimittaja Vesa Kallionpää.

MTV Uutisten haltuunsa saamassa sähköpostissa käy ilmi, että vihreät on yrittänyt saada muut valiokuntajäsenet kannattamaan pehmeämpää ilmaisua ministeri Pekka Haaviston mietinnön tekstissä.

Politiikan toimittajan Vesa Kallionpään mukaan kysymys on erittäin tärkeästä periaatteesta ja pelisäännöstä. Perustuslakivaliokuntaa on pidetty ei-puoluepoliittisena toimijana.

– Vihreät ylittivät tämän tärkeänä pidetyn rajan kun he ikään kuin keittiön kautta yrittivät houkutella hallituskumppaneita sellaiselle kannalle, joka olisi Haaviston kannalta lievempi. Näin ei vain toimita perustuslakivaliokunnassa, Kallionpää linjasi Kymmenen uutisissa.

Asiaa on paheksuttu tänään laajasti tasavallan presidenttiä myöten. Pelissä on Kallionpään mukaan perustusvaliokunnan uskottavuus, arvovalta ja toimintakyky. 

Lue myös:

    Uusimmat