Miksi vetoketjussa lukee YKK?

Yksinkertaisen nerokkaat asiat helpottavat arkeamme. Monesti niitä ei tule ajatelleeksi, ennen kuin huomaa, ettei jokin asia enää toimikaan kuten sen piti. Esimerkiksi vetoketju. 

Toimivaa vetoketjua tuskin kukaan miettii sen enempää, mutta jos vaatteeseen sattuu huono vetoketju, sen huomaa heti.

Huono vetoketju pilaa vaatteen, ja se jää käyttämättä. Usein sitä tulee myös välteltyä kyseisen merkin vaatteita, juuri toimimattoman vetoketjun takia. Hyvälaatuinen vetoketju onkin välttämättömyys vaatevalmistajille.

YKK:n historia

Oletko huomannut, että melkein kaikissa käyttämissäsi vaatteissa on YKK:n valmistama vetoketju? Mikä on YKK, ja miksi sillä on niin ylivoimainen suosio – puolet maailman vetoketjuista on heidän valmistamiaan.

Japanilainen vetoketjujen valmistaja YKK valmistaa yli 7 miljardia vetoketjua vuodessa. YKK eli Yoshida Kogyo Kabushikikaisha perustettiin Tokiossa vuonna 1934, kertoo Slate.com. Nuori Tadao Yoshida oli peltiseppä, joka kehitti oman vetoketjunvalmistuslaitteen, koska hän ei ollut tyytyväinen olemassa oleviin tuotantotapoihin.

Pikkuhiljaa Yoshida lisäili yritykseensä vetoketjun valmistuksen eri osa-alueita: messingin sulattaminen, polyesterin valmistus, langan kehräys, kutominen, värjäys, vetoketjun hammastuksien valaminen ja niin edelleen.

Salaisuus YKK:n vetoketjujen suosioon on vaatevalmistajien keskuudessa selvä: YKK valmistaa luotettavia vetoketjuja, toimittaa ne ajallaan, tarjoaa laajan valikoiman värejä, materiaaleja ja tyylejä ja hinta on kohdillaan. 

Lue myös:

    Uusimmat