Miksi ranskalaiset naiset eivät vanhene kuten muut?

Aina niin tyylikkäät ranskalaisnaiset eivät leikkele itseään, vaan ottavat iän tuomat muutokset vastaan tyylillä, sanoo menestyskirjailija.

Menestyskirjan "Miksi ranskalaisnaiset eivät lihoa" kirjoittanut Mireille Guiliano on julkaissut nyt myös toisen teoksen. "French women don't get facelifts" (suom. ranskalaisnaiset eivät mene kasvojenkohotukseen) paneutuu siihen, miksi ranskalaisnaisten suhtautuminen ikääntymiseen ja kauneuteen on niin erilainen verrattuna muiden maiden naisiin.

Guilianon mukaan kyse on itsensä hyväksymisestä. 40- ja 50-vuotiaat naiset nähdään Ranskassa edelleen viehättävinä ja puoleensavetävinä. Ikääntyvät naiset hyväksyvät ikänsä, eivätkä edes yritä olla itseään nuorempia. Tämä takia he näyttävät upeilta. Guiliano antaa neuvoja, joiden avulla kertyvän vuodet otetaan vastaan Juliette Binonchen, 49, ja Fanny Ardantin, 64, asenteella.

Etsi oikeanlainen hiuslook

Guilianon mukaan hiukset ovat yksi olennaisimpia asioita naisen tyylissä. Huolehdi, että hiusmallisi sopii edelleen kasvoihisi, etkä ole jämähtänyt malliin, jota käytit nuorempana. Guilianon mukaan 40 ikävuoden jälkeen esimerkiksi saparot ja muut hiushulluttelut kannattaa unohtaa. Sen sijaan kannattaa etsiä juuri sinulle sopiva, tyylikäs hiusmalli, josta tulee tavaramerkkisi.

Helli ihoa

Iho rypistyy vanhetessa, ja se on hyväksyttävä fakta. Rypistymistä voi kuitenkin hidastaa välttämällä auringonottoa ja vähentämällä tupakanpolttoa. Kiinnitä huomiota terveelliseen ruokavalioon. Vältä huonoja unia ja liiallista alkoholin nauttimista. Vanhemmiten huonot elämäntavat näkyvät heti ihossa. Ihosta kannattaa pitää myös erityisen hyvää huolta kylmällä säällä.

Iholle ystävällisiä ruokia ovat esimerkiksi pinaatti, joka on täynnä antioksidentteja. Osterit saattavat vähentää mustia silmänalusia, sillä ostereissa on B12- ja E-vitamiineja. Herkulliset avokadot auttavat moneen iho-ongelmaan. Banaanien syönti saattaa vähentää kasvojen turvotusta. Myös riittävä vedenjuonti on tärkeä asia!

Aloita hyötyliikunta

Monet ranskalaisnaiset eivät käy kuntosalilla. Kuntoilu pitää kuitenkin hyvässä kunnossa. Ranskalaiset rakastavatkin kävelemistä. 20 minuutin päivittäinen kävely on mitä parhainta hyötyliikuntaa. Sisältyykö sinun päivärutiineihisi 30–60-minuuttia fyysistä liikuntaa? Se voi olla kaikkea kävelemisestä joogaan, portaiden kiipeämisestä seksiin tai uimiseen.

Meikissä vähemmän on enemmän

Liika meikki saa meidät näyttämään huonommalta, erityisesti ikääntyessämme. Guilianon mielestä on ironista, että nuorena voimme meikata paljon, vaikkemme tarvitsisi meikkiä. Vanhetessamme taas tarvitsisimme meikkiä, mutta liika meikki ei enää sovi meille. Paksu meikkivoide tuo rypyt esiin. Guiliano suosittelee hitusta huulipunaa, hiukan eyelineria ja kevyttä ihon pohjustusta. Vanhetessa huulet ohenevat, minkä takia herkät roosan värit ovat parempia kuin kirkkaat tai hyvin tummat huulipunat.

Älä herkuttele liikaa

Guilianon mukaan yksi yleisistä harhakäsityksistä on, että vanhetessa voisi syödä yhtä paljon ja huolettomasti kuin nuorempana. Hän on itse huomannut, ettei hän iän kertyessä voi esimerkiksi juoda viiniä sekä lounaalla että illallisella. Guiliano on päättänyt juoda viiniä vain illallisella. Lisäksi kirjailija syö nykyisin lihaa vain parisen kertaa viikossa. Muuten hän suosii ruokavaliossaan kalaa, kasviksia ja hedelmiä. Leipää ja jälkiruokia Guiliano ei juuri nauti.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lähteenä käytetty: Dailymail

Lue myös:

    Uusimmat