Miksi naisten pitää koko ajan pälättää? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi naisen pitää koko ajan pälättää?" kyselee nimimerkki kassu.

Näin naiset vastasivat!

"… jotta hän tulee kuulluksi."
– 29, puhun enkä pälätä

"Hyvä Kassu, kyllähän miehetkin pälättävät. Kaikki pälättävät. Ja kaikki pälättävät, koska se on hyvää ajanvietettä silloin, kun ei ole parempaakaan tekemistä."
– 25, pälätän mieluiten ihan joutavista, arkisista asioista

"Hyvä Kassu! Osa naisista pälättää, koska ei voi olla hiljaa. Tämä tunnetaan ns. awkward silence -tilanteena: ollaan juhlissa, jäädään yhtäkkiä kahden isoenon kanssa, sirkat alkavat sirittää, eno hikoilee jo, hiljaisuus painostaa – ja niin sitä alkaa vääntää juttua putkistoista, LVI-teknologiasta ja remonteista. Samaan hätäpälätykseen sortuvat myös miehet. Muita syitä jatkuvalle suun aukomiselle ovat ainakin nämä:
1. Puhuminen on hauskaa
2. Seuralaisen kanssa on mukava puhua
3. Puhuja rakastaa omaa ääntään
Listan kohta 3. on kaikista rasittavinta pälätystä. Kolmoskohdan kohdatessasi totea "ohhoh, täytyypä mennä vessaan" ja ongelma on ratkaistu."
– 30, puhun aivan koko ajan. Siis koko ajan. Otan osaa myös keskusteluihin, jotka kuulen sivukorvalla. Sori siitä!

"Tämä niin kutsuttu pälättäminen johtuu pääasiassa siitä, että naisten aivoissa tapahtuu koko ajan valtava määrä asioita. Aina tilaisuuden tullen nämä asiat on mukava päästää pois mielestä kuormittamasta aivoja. Itse olen ainakin kokenut, että pälättäminen laskee stressitasoa huomattavasti. Kun saa avautua päivän tapahtumista, olipa se sitten kynnen katkeaminen tai töykeä kaupan kassa, mieli kevenee huomattavasti."
– 25, pälätän aina tilaisuuden tullen

"Elämä on täynnä asiaa, mistä keskustella ja mitä ihmetellä. Siksi suu tuppaa käymään erityisesti kumppanille, jos ei vaikka olla nähty koko pitkään päivään tai pariin, ja kaikenlaista on tapahtunut. Pitäähän sitä nyt kertoa kaikki pois sydämeltä ja saada toisen ihmisen mielipidettä asioihin."
– 28, puhun mieluiten tulevaisuudensuunnitelmista

"Koska naisilla on niin paljon asioita, joita he haluavat jakaa sellaisen ihmisen kanssa, josta he välittävät. Se on siis kiintymyksen osoitus."
– 36, puhun ihan kaikesta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja