Miksi naiset rakastavat hömppää? Naiset kertovat totuuden

Miksi naiset rakastavat kaikkea hömppää kuten horoskooppeja, romanttisia komedioita ja meikkejä? Tätä kyselee eräs AVAn lukija. Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen.

Miksi naiset rakastavat kaikkea hömppää kuten horoskooppeja, romanttisia komedioita ja meikkijuttuja? En tajua. Nimimerkki Ihmettelen kysyy.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Naiset rakastavat kaikkea hömppää, koska elämää ei tarvitsekaan ottaa aina niin vakavasti. Joskus yksinkertaisesti kaipaamme irtiottoa ikävien uutisten ja velvollisuuksien täyttämästä arjestamme.

Samalla tavalla pojat, ainakin näin stereotyyppisessä mielessä, intoutuvat vaikkapa räiskintäelokuvista. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi poikien hömppiä ei kutsuta hömpäksi?

Me kaikki, sukupuolesta riippumatta, rentoudumme älyvapaiden asioiden parissa. Jos tutustut hieman historiaan, keksit ehkä vastauksen sille, miksi vain naisten hömpötyksiä pidetään hömppänä, kun taas miesten hömpötyksiä kutsutaan viihteeksi."
– Nainen, 31, parisuhteessa

"Toisen hömppä on toisen elämän suola. Tämä on sama kuin kysyisi, miksi ihmeessä mies (tai nainen, kuten esimerkiksi minä!) pelaa pleikkaria, katsoo Youtubesta ja Instragramista kissavideoita tai lukee Batman-sarjakuvia? Jonkun mielestä autopesussa säännöllisesti käyminen tai lätkän tuijottaminen voisi olla täyttä hömppäpömppää. Mielestäni romanttiset komediat ovat kuraa, kauhuelokuvat puolestaan loistavaa viihdettä – katsonko sitten "miesten hömppää"? Makunsa siis kullakin.

Aivot narikkaan -puuhaaminen tekee varmasti meille kaikille sielupoloille gutaa. Se, että lukee päivän horoskoopin tai laittaa ripsiväriä ei tee kenestäkään aivokuollutta, tyhjäpäistä zombieta, joka elää pelkällä hömpällä."
Nainen, sinkku, 27

"Eivät kaikki naiset rakasta hömppää. Ei jokainen mieskään rakasta jääkiekkoa ja autojen rassaamista."
– Nainen, 36, avoliitossa

"Naiset haluavat päätöksilleen tukea horoskooppien kautta. Niihin ei tietenkään voi täysin luottaa, mutta ajoittain on niin hankala tehdä kunnon päätös, että katsoo, jos horoskoopista saisi jotain hyödyllistä lisää omille mietteilleen. Romanttisten komedioiden katsominen on rentouttavaa. Ne saavat joskus myös hyvälle tuulelle. Jos poikaystävän kanssa on esimerkiksi ollut ongelmia, haluaa katsoa miten myös muut naiset ajautuvat kaikenlaisiin ihmetilanteisiin romanttisissa komedioissa. Meikkijuttuja en itsekään oikein tajua, ei niissä ole sinällään mitään erikoista. Onhan se hauska kuulla mistä kaveri on ostanut uuden huulipunan tai jotain sellaista, mutta eipä sinällään muuta. On kiva ehostautua, eikä lähteä viettämään iltaa aivan ilman meikkejä. Meikit tekevät olon hieman itsevarmemmaksi, mutta en todellakaan kyllä ymmärrä sellaisia, joilla on ihan kilokaupalla pakkelia naamassa. Kyllä ihminen pitää pystyä tunnistamaan meikin kanssa ja meikittäkin!"
– Nainen, 24, parisuhteessa

"En rakasta horoskooppeja, mutta romanttisia komedioita – tai komedioita ylipäänsä – ja "meikkijuttuja" kyllä. Kuka nyt ei haluaisi katsella komedioita? Niistä tulee hyvälle mielelle, aivan kuin chick lit -kirjallisuudestakin, jonka myös samanlaiseksi hömpäksi voi laskea. Kyseisessä genressä naiset saavat aina sen kuuman miehen, jota eivät tajunneet edes haluavansa. Kävisipä niin tosielämässäkin. Ja meikkaus taas on elämäni suola. Se on hauskaa, siitäkin tulee hyvälle tuulelle ja itsetuntokin (ehkä valheellisesti) kohoaa. Sen ei luulisi haittaavan ketään."
Nainen, sinkku, 27

"Itse en pahemmin ole kiinnostunut horoskoopeista kuin joissain harvoissa tapauksissa. Esimerkiksi serkkutyttöni katsoo parien soveltuvuuden yhteen horoskooppien kautta. Päällimmäisenä minulle on jäänyt mieleen jousimiehien seksuaalisuus, he kun ovat aktiivisia ja kiinnostuneita. Omasta puolestani voin sanoa, että paikkansa pitää, jousimies kun olen.

Romanttisista komedioista en jaksa innostua, en ainakaan siten että naurattaisi erityisemmin. Äitini sitä vastoin nauraa joka käänteessä katsoessaan romanttisia komedioita. Romanttiset elokuvat kiinnostavat, koska niissä eläytyy elokuvaan ja haaveilee olevansa naispääosan paikalla ihanissa kohtauksissa. En välitä romanttisista hömppäkomedioista vaan "läpälässynlässynrakkauselokuvista" kuten siskon ja äidin kanssa niitä ollaan joskus kutsuttu.

Itseänikin ihmetyttää se, että kauppaan tai kuntosalille ei voi lähteä ilman meikkiä, näitä on näkynyt. Ja uimahallissakin on hiukset kuivana pään päällä, meikit naamassa. Sen ymmärrän, jos haluaa hieman korostaa luonnollisia piirteitä, mutta se, että sotamaskissa kuljetaan luonnottoman näköisenä ei ole ainakaan minun juttuni. Itse tummennan kulmat, että kasvot savat kehykset, laitan ripsiväriä ja kenties huulikiiltoa. Perus arkimeikki, ei sen ihmeempää. Tykkään pitää korvakoruja ja kaulakoruja. Yksi mitä en jaksa ymmärtää on irtoripset normaalissa arjessa. Okei, se on ymmärrettävää jos on isot juhlat ja haluaa laittautua kunnolla, mutta se, että normaalissa arjessa käyttää irtoripsiä? Laitto ja hoitokin on niin kallista."
– Nainen, 27, avioliitossa

"Naisilla on naisten hömpät, miehillä miesten hömpät kuten autolehdet, teksti-tv ja toimintasarjat. Jokaisen elämässä ja arjessa – niin miesten kuin naisten – pitää olla vähän hömppää!"
–Nainen, 28, avioliitossa

"Vierastan hömppä-sanaa, sillä se rajaa esimerkiksi tietyn kirjallisuudenlajin pois "oikean viihteen" kategoriasta. Koen ärsyttävänä sen, että vain tietynlaiset kirjat tai leffat olisivat tarpeeksi vakavastiotettavia, jotta niitä kehtaisi myöntää kuluttavansa. Joskus sitä kaipaa viatonta, helppoa ja ihanaa luettavaa. Mikä olisi parempi vaihtoehto, elokuvat täynnä murhaa ja raiskausta?"
– Nainen, 27, sinkku

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta!Esitä kysymys!


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!
AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja