Miksi naiset esittävät tyhmää? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Minkä takia nainen ottaa "tyhmemmän henkilön roolin" joissain asioissa?" kysyy nimimerkki oheistapahtuman illuusio.

Näin naisraati vastasi!

"Joskus saatan ottaa tuollaisen tyhmemmän henkilön roolin, jos en todellakaan halua tehdä jotain. Kun toimii näin niin pääsee helpommalla, mutta en todellakaan hyödynnä tätä kikkaa kovinkaan usein."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Minun kokemukseni mukaan esimerkiksi rautakaupasta saa parempaa palvelua, kun heittäytyy "blondiksi". Olen yllättänyt itseni muutamaan otteeseen lirkuttelemasta rautakaupan myyjälle leikkien tyhmempää kuin olen. Ja se on tapahtunut aivan tiedostamatta! Vaikka olisin valmistautunut rautakauppareissuun hyvin, ja tiennyt tarkalleen mitä menen hakemaan, niin silti niin on käynyt. Kokemus on verrattavissa taantumiseen lapsuudenkodissa äidin ja isän edessä.
– Nainen 46, eronnut

"Ottavatko? Ehkä sellaiset naiset luulevat, että miehet tykkäävät, kun saavat olla muka-fiksumpia kuin naiset. Eli ehkäpä nämä naiset yrittävät vain miellyttää miehiä."
– Nainen, 35, naimisissa

"Joskus, jos huomaan, että ihminen on vaikka "vähän lukossa" tai ujo, saatan kysellä itsestäänselvyyksiä, jotta hän rentoutuisi. Leikin siis, etten tiedä asioita, joita jo tiedän, jotta hän saa selittää nämä asiat minulle."
– Nainen, 29, parisuhteessa

"En harrasta bimboilua muuten kuin silloin, kun ovelasti haluan kohottaa miehen itsetuntoa. Miehelle tekee välillä hyvää päästä näyttämään tietojaan ja taitojaan, joten voin antaa hänelle tilaisuuden loistaan.  Muuten ehkä tilanteessa, jossa kokee valmiiksi jo olevansa epävarma, voi heittäytyä suosiolla tyhmäksi – typerää käytöstä, joka kertoo motivaation puutteesta. Itse olen tehnyt tätä varmaan matematiikan tunneilla lukiossa."
– Nainen 28, avoliitossa

"Tulkitsen kysymyksen niin, että miksi nainen heittäytyy niin sanotusti blondiksi joissain tilanteissa. No, vastaus kuuluu: jotta saa huomiota. Nainen, joka onkin yhtäkkiä ihan reppana, höpsö ja tietämätön luulee olevansa kovin suloinen ja viehättävä. Varsinkin, jos ympärillä on miehiä, jotka voivat sitten kertoa, kuinka asia oikeasti on."
– Nainen, 24, sinkku

"Ahahaha, loistava kysymys. Tähän on monta vastausta. a) Koska mies ei yksinkertaisesti kestä, että nainen on viisaampi kuin hän. b) On helppo esittää vähän hömelöisempää, jolloin helposti pääsee niskan päälle tai pujahtamaan pois epämiellyttävistä tilanteista. Lisäksi monesti mies haluaa olla sankari, joten joskus kannattaakin heittäytyä vähän avuttomaksi. "Oi, en yllä tuonne ylähyllylle" tai "Haluatko selittää, miten tämä laskutoimitus tuleekaan tehdä?" Toisaalta en kuitenkaan suosittele esittämään tyhmää: rooli voi jäädä päälle."
– Nainen, 28, sinkku


Lue myös:

    Uusimmat