Miksi miehet pettävät? Kymmenen yleisintä syytä

Miehen mieli on naiselle aina arvoitus. Yksi suurimpia pohdinnan aiheita on se, mistä syystä mies pettää ja voiko tätä jotenkin estää.

Moni nainen miettii, miksi miehet pettävät. Julkkismiehet jäävät harva se viikko kiinni pettämisestä, vaikka vierellä olisi kuinka upea kaunotar tahansa. Syitä pettää löytyy varmaan yhtä paljon kuin pettäviä miehiäkin (tai naisia), mutta tässä yleisimpiä syitä siihen, miksi juuri miehen katse rupeaa harhailemaan polun väärälle puolelle.

He janoavat jännitystä

Jotkut miehet hakevat pettämisestä adrenaliinipiikkiä. He rakastavat uuden suhteen tuomaa jännitystä, mutta kun suhde alkaa palautua normaalitasolle, nämä miehet menettävät kiinnostuksensa ja vaeltelevat vieraille vesille.

Heillä ei ole moraalia

Kaikki tuntevat tämän miestyypin: ei mitään moraalia, tyttöystävä huvin vuoksi ja monta sivusuhdetta samaan aikaan. Valitettavasti tällaisiakin miehiä on olemassa.

Hän on tylsistynyt

Miehet kyllästyvät helposti oltuaan "liian kauan" saman naisen kanssa. He saattavat yksinkertaisesti haluta kokeilla jotain uutta. Siinä missä naiset tyytyvät uuteen kenkäpariin jännityksen kaipuussaan, miehet hakevat uutta seuraa.

He eivät saa kaipaamaansa rakkautta

Joskus mies jää tunnetasolla kylmäksi suhteessa. Tämä tarkoittaa, että hän ei saa sellaista rakkautta kuin ehkä kaipaisi. Monen miehen ratkaisu ongelmaan on pettäminen, vaikka totuuden voisi kertoa suoraan kumppanille suhteen pelastamisen toivossa.

He ovat epävarmoja

Joskus miehet ovat suhteessaan jopa epävarmempia kuin naiset. He haluavat jatkuvasti tuntea olevansa vetovoimaisia ja ihailtuja, joten he myös tarvitsevat jatkuvaa huomiota.

He tuntevat olonsa laiminlyödyksi

Kukaan ei halua tuntea, että häntä laiminlyödään. Jos mies kokee, ettei oma puoliso huomioi tarpeeksi, hän saattaa harhautua vieraaseen petiin.

Hän haluaa kostaa

Jos nainen on pettänyt ensin, moni mies tuntee tarvetta lähteä kostoretkelle.

He ovat mustasukkaisia

Jos mies ei saa huomiota suhteessaan niin paljon kuin hän haluaisi – ja erityisesti jos puolison huomio harhailee muualla – hän saattaa pettää vain kiinnittääksen kumppanin huomion taas itseensä.

Heidän exänsä on "muuttunut nainen"

Mies saattaa helpostikin erehtyä entisen kumppaninsa petiin, vaikka seurustelisi jo uuden naisen kanssa. Selitykseksi käy se, että ex-kumppani on muuttunut eikä lainkaan se sama nainen, josta hän erosi. Tämä antaa heidän mielessään heille oikeuden pettää, vaikkei exä olisikaan oikeasti muuttunut miksikään.

He eivät uskalla lähteä

Jotkut miehet eivät halua myöntää totuutta itselleen tai kumppanilleen – suhde ei vain enää miellytä. Miehen mielestä on helpompi vain pettää,kuin kertoa parisuhteen toiselle osapuolelle, että hän haluaa ulos suhteesta.


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja