Mainos

Näin varattu mies perustelee pettämisen

Naisia vaaniva sarjahurmuri tietää monta syytä sille, miksi varattu mies ei voi saada tarpeekseen naisten hurmaamisesta. Tilaisuus tekee miehen mukaan varkaaksi.

Antti, 43, on helsinkiläinen perheellinen mies, ja hän elää parhaillaan vakituisessa parisuhteessa. Hän muistelee olleensa noin 23-vuotias, kun hän ensimmäisen kerran heittäytyi suhteeseen oman parisuhteen ulkopuolella. Eikä kyseessä ollut mikään kerran hairahdus.

Antti muistelee, että pahimmassa vaiheessa hän hyppäsi jonkun toisen sänkyyn joka kerta baarireissun jälkeen.

– Kun meni huonosti, pettämisen pystyi perustelemaan sillä. Se voi olla myös jännityksen etsimistä ja seikkailunhalua, vaihtelun tarvetta tai mitä vaan, hän pohtii.

– Yksi syy on miesten huono itsetunto. Toinen syy on se, että miehet ovat puhtaasti viettiensä orjia. Mieheen on sisäänrakennettu tällainen vietti. Kaikki länsimaalaiset miehet ovat samanlaisia, kaikkialla, hän vetoaa.

Huono omatunto ei vaivaa pettäjää

Petturi ei välttämättä kieriskele omantunnon tuskissa. Antin mukaan tunneseuraamukset riippuvat omasta tilanteesta, kuinka kotona ja elämässä muutenkin menee.

– Kyllä välillä tulee huono omatunto. Joskus sen vaan pystyy ohittamaan, eikä pettäminen tuota minkäänlaista omatunnon tuskaa. Siihen vaan turtuu.

Varattu mies tunnustaa, että aikanaan eräs pitkä parisuhde kariutui siihen, että hän jäi kiinni. Hän vielä haluaa korostaa, ettei jäänyt kiinni ensimmäisestä petoksestaan.

– Kiinnijäämisen pelko riippuu paljon omasta suhteesta. Pelon määrä on kiinni siitä, mitä on menetettävissä - perhe, omakotitalo ja oma kumppani.

Hänen mukaansa elämänkokemus on muokannut suhtautumista suhteen ulkopuolisiin sutinoihin. Suhteen kariutumisen pelko on pienentynyt.

– Ei ne enää vanhempana ole merkittäviä asioita. Elämässä sattuu kaikennäköistä. Nuorempana pienetkin asiat näyttävät suuremmalta, vanhempana se on melkein päinvastoin, Antti filosofoi.

Näin mies salaa seikkailunsa

Oman ammattinsa vuoksi Antti on pystynyt salaamaan seikkailunsa. Hän matkustelee paljon ja työ on hyvin epäsäännöllistä.

– Salailu on helppoa miehille, joilla on epäsäännöllinen työaika ja esimerkiksi matkustaa paljon. Ehkä miehet, jotka tekevät säännöllistä työtä 8-16 arkisin, pettävät juhlissa, pikkujouluissa ja poikien riennoissa, hän naurahtaa.

– Pettämisen pystyy salaamaan, se riippuu siitä, miten vakuuttava ihminen on. Siitä se on kiinni, kuinka pokka pitää.

Lue myös:

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.