Miksi miehet pettävät seksikkäitä naisia?

Viimeisen vuoden aikana monet julkkismiehet ovat jääneet kiinni pettämisestä. Kysymys kuuluukin, miksi mies pettää, vaikka kotona odottaa Eva Longorian kaltainen upea nainen?

Julkisuudessa on nähty monia tapauksia, joissa miehet ovat jääneet kiinni pettämisestä, vaikka oma vaimo on lukuisien miesten päiväunien kohde.

Koskaan ei voi tietää, mitä avioliiton kulisseissa tapahtuu, mutta uskottomuusasiantuntijan mukaan ei ole mitenkään yllättävää, että miehet pettävät, vaikka kotona odottaisikin seksikäs vaimo.

Korkea asema saa pettämään

Pettämisessä on harvoin kyse seksistä. Kyse on pikemminkin psykologisten tarpeiden täyttämisestä.

– Monien tekijöiden vuoksi tietyt miehet pettävät, vaikka he seurustelisivat tai olisivat naimisissa kauniin naisen kanssa, selittää tohtori Don-David Lusterman, joka on kirjoittanut teoksen Infidelity: A Survival Guide.

Yksi osatekijä on miehen menestyksen taso. Valta-asemassa olevat miehet, kuten julkkikset, urheilijat, johtavat bisnesmiehet ja poliitikot, kokevat usein paremmuutta muihin verrattuna ja kokevat olevansa etuoikeutettuja.

– Näillä miehillä on tietty asema ja he kokevat sen vahvistuvan, kun makaavat monien eri naisten kanssa, Lusterman selittää.

Lisäksi korkeassa asemassa olevat miehet matkustavat paljon, eli ovat poissa tyttöystäviensä ja vaimojensa luota. Asiaan liittyy myös se, että heidän asemansa viehättää monia naisia, jotka suostuvat yhden illan suhteisiin. Tässä tilanteessa pettäminen on helppoa, vaikka kotona odottaisi kuinka ihana kumppani, Lusterman toteaa.

Syy pettämiseen voi löytyä menneisyydestä

Julkisessa asemassa työskentelevät eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka pettävät. Myös miehen tausta vaikuttaa huomattavasti siihen, pettääkö mies vai ei. Monet pettäjät tulevat sovinistisista kulttuureista ja perheistä, joissa isä on pettänyt. Jos miestä ei ole huomioitu tarpeeksi lapsena, hänellä voi olla myös luottamusongelmia, jotka vaikeuttavat parisuhdetta.

– Tietyt asiat menneisyydessä voivat aiheuttaa sen, että mies pettää. Krooninen pettäminen johtuu emotionaalisesta tyhjyydestä, joka saa ihmisen janoamaan huomiota ja ihailua, toteaa tohtori Debbie Magids, joka on kirjoittanut All the Good Ones Aren't Taken -teoksen.

Pettämiseen voi löytyä syy myös mielenterveydellisistä ongelmista. Esimerkiksi seksiaddiktit saavat tyydytystä syrjähypyistä, prostituoiduista ja pornosta.

– Monet näistä ihmisistä ovat onnellisessa parisuhteessa ja tuntevat syyllisyyttä, mutta eivät voi lopettaa, Lusterman sanoo.

On hyvä kuitenkin muistaa, että vaikka miehellä olisi joitain näistä luonteenpiirteistä, se ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti sitä, että he pettävät.

– Varoitusmerkkejä kannattaa tarkkailla, mutta loppupeleissä se, pettääkö mies sinua vai ei, lähtee hänen rehellisyydestään ja uskollisuudestaan, Lusterman muistuttaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Cosmopolitan.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja