Mainos

Miksi mieheni kerskuu entisillä seksisuhteillaan? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mieheni jatkuvasti ja monta kertaa puhuu ja kertoilee entisistä seksisuhteistaan yksityiskohtaisuuksia myöten, ja ”kerskailee” niistä minulle?" kysyy nimimerkki Äimänkäki.

Näin miehet vastasivat

"Tää on osittain egoilua ja machoilua. Lähes aina harmitonta. Naisille vinkiksi: sama kerskailu ja läpän heitto entisistä seksisuhteista tapahtuu miesten kesken, eli siellä saunassa, treeneissä ja olusilla ollessaan. No worries! Ja hei naiset, teiltä kuulee myös lähes yhtä useasti kommentteja ex-kumppaneista, ja miten se ja se oli kivaa!"
– Miesraatilainen

"Hyvä Äimänkäki, miehesi on epävarma itsestään. Hänellä on selvästi ongelmia itsetuntonsa kanssa. Entisistä seksisuhteista jatkuvasti ja yksityiskohtaisesti kerskaileminen on typerää ja täysin tarpeetonta. Selkeä syy siihen, miksi moista pitää tehdä, on epävarmuus. Ei tuollaista kannata ainakaan kovin pitkään kuunnella."
– 35, sinkku

”Olisiko sinun syytä jutella miehesi kanssa siitä, miten oma parisuhteenne käytännössä saisi uutta potkua? Tuo kuulostaa kiertäen ja kaartaen siltä, että hän kaipaa jotain jännää, ja ehkä jotain, mikä ei ole toteutunut nykyisessä parisuhteessa, ja kommunikoi sen aika suoraviivaisesti ja ”ärsyttävästi” sinun kannaltasi. Miehesi tarkoitus ei välttämättä ole kuitenkaan pahantahtoinen, vaan keino nostaa kissa pöydälle. Jotain tarttis tehdä. Rohkeasti mukaan peliin vaan.”
– 55, naimisissa

"Miehesi taitaa olla aika epävarma itsestään ja suoritteestaan, jos menneillä valloituksilla pitää yksityiskohtaisesti kerskailla. Voihan se myös olla, että tämä on joku epäsuora ja mystinen tapa yrittää ehdottaa uusia virikkeitä seksielämäänne."
– 39, parisuhteessa

"Tämä saattaa tuntua oudolta ja mauttomalta käytökseltä, mutta yleensä se johtuu miehen huonosta itsetunnosta ja mustasukkaisuudesta. Kyseessä on eräänlainen valtapeli, jolla mies osoittaa omaa kyvykkyyttään ja markkina-asemaansa. ”Kyllä minulle on aina ottajia löytynyt”. Miehesi asettaa sinut altavastaajan asemaan, missä sinä olet ikään kuin velkaa ja jatkuvan vertailun kohteena. “Ennen sain paremmin ja useammin”. Kannattaa muistaa, että miesten tarinoissa karkuun päässeet kalat ovat aina niitä suurimpia. Samoin panojutuissa on totuuspohjaa vain siteeksi.

Härski käytös on omalla sairaalla tavallaan ymmärrettävää seurustelun alussa, jolloin ollaan epävarmoja suhteen laadusta, omista valinnoista ja niiden kantavuudesta. Jos mies jatkaa kerskailuaan vielä kuukausien ja vuosien jälkeen, asia on syytä ottaa puheeksi. Hän joko aidosti kärsii ja haikailee menneeseen (sinussa on vika) tai pönkittää itsetuntoaan ja ruokkii mustasukkaisuuttaan (miehessä on vika)."
– 47, naimisissa

"En kyllä itsekään ymmärrä, miksi mies haluaisi puhua ex-muijasta ja heidän menneestä seksielämästä nykyiselle mammalleen. Ehkä olet antanu kuvan, että hän voi puhua mistä vaan, myös niistä exän jutuista. Se on fine, jos sellaisen kestää. Oma kokemus on sellainen, että moni puhuu, koska on vain vähän kokemuksia tai elänyt pitkään saman ihmisen kanssa ja tällaiset asiat ovat sitten päällimäisenä mielessä, kun keskustelutaito on, mitä on. Monesti mies saattaa puhua myös siitä, mitä kaipaa tai on jäänyt kaipaamaan. Ehkä heillä on jokin jäänyt kesken tai se vaan on kertakaikkiaan ollut fantastinen seksiasioissa, ja siksi vertailee sinua häneen. Se olisi todella törkeää. Lääkkeesi tähän on yksinkertainen. Puhut pari viikkoa ex-miehestäsi ja kuinka teitte SEN siellä täällä, kuinka usein ja missä asennoissa ja missä kaikkialla. Jos ukkosi ärähtää, niin sanot vaan, että tuolta tuntuu, kun hän puhuu samalla tavalla sinulle exästään.

Jos ei auta niin, ukko kiertoon vaan. Itse en ikinä halua kuulla mitään toisen ex-miehistä, vaan haluan tehdä uutta elämää uuden naisen kanssa. Teen kyllä selkeäksi hyvin aikasin, mitkä aiheet ovat no-no. Meitä on myös niitä, joille näistä puhuminen ei haittaa yhtään, päinvastoin."
– 49, sinkku

"Miehillä on välillä tarve saada huomiota. Tällaisten asioiden kohdalla kyse voi olla siitä, että hän haluaa ilmaista, mistä pitää, mutta tekee sen täysin väärin. Me miehet, kun emme aina osaa kertoa sitä keskustelun yhteydessä, joten luomme "sankaritarinan" asian ympärille, josta puolet lienee vain fantasiaa. On ehkä parempi vain tokaista, ettet ole yksi hänen kavereistaan, jotka mahdollisesti jaksaisivat kuunnella hänen entisistä seikkailustaan. Jos mies haluaa kertoa millaisista asioista hän pitää, niin sanoo suoraan ilman, että lisää sinne henkilöitä joukkoon. Sinun tuskin tarvitsee tietää kaikkea eikä hänen tarvitse kertoa kaikkea. Jos ei hiljene, niin kokeilepa, jaksaako hän kuunnella sinun vastaavia tarinoitasi, varsinkin jos maustat niitä. Todennäköisesti ei."
– 35, sinkku


Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja