Mainos

Miksi leipäni maistuu liikaa hiivalta?

Jos sämpylät/ leivät maistuvat liikaa hiivalta, voit kokeilla esim. seuraavia keinoja:

- Vähennä hieman käyttämäsi hiivan määrää.

- Kohota kahteen kertaan eli taikinana noin kaksinkertaiseksi ja samaten taikinasta leivottavat leivonnaiset vielä uudelleen.

- Leivonnaiset ovat kohonneet sopivasti, kun kevyesti sormella painettu pinta kohoaa takaisin.

- Varo kohottamasta kuitenkin liikaa, koska taikinaan muodostuu silloin happoja, maku huononee ja rakenne kärsii.

- Hiivan käymistä helpottaa pieni makeus, siis lisää myös leipä- ja sämpylätaikinoihin hieman esim. sokeria, hunajaa, siirappia tms.

- Älä käytä liian vanhoja täysjyvä-, ohra- tai kaurajauhoja-, kuitupitoiset jauhot saattavat antaa vanhetessaan sivumakua.

- Kokeile nesteenä piimää tai hedelmämehua, se peittää mahdollisia sivumakuja.

- Paista kypsäksi riittävässä uunin lämmössä, varo kuitenkin paistamasta liikaa, jolloin leivonnaiset ovat helposti kuivia.

Terveisin, Arja

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.