Miksi leipäni maistuu liikaa hiivalta?

Jos sämpylät/ leivät maistuvat liikaa hiivalta, voit kokeilla esim. seuraavia keinoja:

- Vähennä hieman käyttämäsi hiivan määrää.

- Kohota kahteen kertaan eli taikinana noin kaksinkertaiseksi ja samaten taikinasta leivottavat leivonnaiset vielä uudelleen.

- Leivonnaiset ovat kohonneet sopivasti, kun kevyesti sormella painettu pinta kohoaa takaisin.

- Varo kohottamasta kuitenkin liikaa, koska taikinaan muodostuu silloin happoja, maku huononee ja rakenne kärsii.

- Hiivan käymistä helpottaa pieni makeus, siis lisää myös leipä- ja sämpylätaikinoihin hieman esim. sokeria, hunajaa, siirappia tms.

- Älä käytä liian vanhoja täysjyvä-, ohra- tai kaurajauhoja-, kuitupitoiset jauhot saattavat antaa vanhetessaan sivumakua.

- Kokeile nesteenä piimää tai hedelmämehua, se peittää mahdollisia sivumakuja.

- Paista kypsäksi riittävässä uunin lämmössä, varo kuitenkin paistamasta liikaa, jolloin leivonnaiset ovat helposti kuivia.

Terveisin, Arja

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja