Mainos

Miksi kauneus kannattaa?

Kauniina elämä on helpompaa, sanotaan. Niin tai näin, monet asiat ovat kauniille naisille taatusti paljon helpompia kuin tavallisille tallaajille.

1. Kauneus on etu sinkkumarkkinoilla

Itsestäänselvyyskö? Ehkä, mutta nyt se on myös tieteellisesti todistettu. Yhdysvaltalaisen Indianan yliopiston tutkija Peter Todd käytti hyväkseen saksalaista pikadeittailutilaisuutta havaitakseen, että naisia viehättää miehissä ennen kaikkea turvallisuus ja varakkuus, miehiä puolestaan – mikäpä muukaan kuin naisten kaunis ulkomuoto. Jos nainen sattuu vielä olemaan luonteen mukava ja helposti lähestyttävä, se on siinä! Hänellä ei koskaan tule olemaan vaikeuksia löytää miesseuraa.

2. Kauneus edistää uraa

Tätä väitettä tuskin käy kiistäminen. Ulkonäköpaineet alkavat jo haastattelutilanteessa ja pahenevat työelämässä jatkuvasti. Eräät esimiehet ovat jopa avoimesti myöntäneet palkanneensa kahden tasavertaisen hakijan joukosta sen paremman näköisen – joko omaa tai asiakkaan silmää miellyttääkseen. Työpaikalla kauniin naisen ei tarvitse muuta kuin pukeutua seksikkäästi ja pitää yllä viatonta flirttiä ja homma toimii. Tosin pyrkyrimäisyyteen ei kannata sortua tai saa kanssasisartensa hyytävän vihan niskoillensa.

3. Kaunis (ja vapaamielinen) ei elä puutteessa

Jos kaunis nainen haluaa seksiä ilman sitoutumista, hän saa sitä. Monet miehet etsivät ulkoisesti täydellistä seksikumppania yhden yön seikkailuihin. Tässä leikissä luonteenpiirteet eivät merkitse mitään. Jos haluaa miehen petiinsä, muttei ole hyvännäköinen, täytyy olla kaksi kertaa sosiaalisempi ja aktiivisempi kuin kauniin lajitoverinsa.

4. Kauniit ystävystyvät helpommin

Kauniit ihmiset viehättävät myös samaa sukupuolta olevia heteroseksuaaleja. Saavatko kauniit ihmiset siis myös helpommin ystäviä? Ainakin jos oletetaan, että itseluottamus ja hyvä itsetunto vetävät ihmisiä puoleensa. Ulkonäön merkitys ystävyyssuhteissa korostuu nuoruusiässä – onhan koulun suosituin mimmi aina myös hyvännäköinen!

5. Shoppailu on vain kauniille kivaa

Jos kauneuden yksi kriteeri on sutjakka ulkomuoto, on kauniiden naisten huomattavasti helpompi ostaa vaatteita kuin ylipainosta kärsivien. Tottahan toki shoppailu on helppoa ja rentouttavaa, kun kaikki vaatteet istuvat hyvin! Mutta auta armias, jos ylipainoa on muutamakin kilo, vaatteiden ostamisesta voi tulla ikuinen Via Dolorosa. Onneksi voi aina ostaa kenkiä.

6. Kaunis voi olla rauhassa köyhä

Hienoa, jos on hyvännäköinen ilman meikkiä, silloinhan ei sitä tarvitsekaan. Useimmat naiset ovat tosin mukavamman näköisiä kevyesti meikattuina. Ja tiedoksi niille, jotka eivät sitä tienneet: laadukkaat meikit ja ihonhoitotuotteet maksavat hunajaa! Ja ne hiukset… Luonnostaan paksut ja kiiltävät hiukset voi pestä vaikkapa saippualla, ja ne näyttävät silti kauniin elinvoimaisilta. Sen sijaan ohuet ja kuivat hiuslaadut vaativat paljon hoitoa ja laittamista, jotteivät ne kaiken aikaa näyttäisi kulahtaneelta lattiamopilta.

7. Kauniit eivät kärsi peilikammosta

Ihmisellä, joka ei pidä omasta ulkonäöstään, on tapana vältellä peilejä ja kameroita. Oman kuvan nähdessään tällainen ihminen masentuu tai tulee vihaiseksi. Kaunis ihminen puolestaan rakastaa omaa kuvaansa: hän voi katsella itseään peilistä tuntikausia ja tulee siitä vain iloiseksi. Kauniit ihmiset myös rakastavat kameroita ja videokameroita (samoin kuin kamerat rakastavat häntä) ja niin he ahdistuvat rumia ihmisiä vähemmän – ainakin sukujuhlissa.

8. Kauneus lisää kauneutta

Kaunis ulkonäkö tuottaa positiivisen noidankehän: kauneus edistää ihmissuhteita ja uraa, mikä nostattaa itsetuntoa ja tuo elämään hyvää sisältöä. Kaunis ja menestynyt ihminen saa kehuja ja tunnustusta ihmisiltä, ja hänen itsetuntonsa kohenee entisestään. Näillä eväillä kaunis ihminen jaksaa taas huolehtia itsestään ja ulkonäöstään tullen entistä kauniimmaksi.

9. Oletko aina haaveillut tyttölapsesta? Saat haluamasi todennäköisemmin, jos olet kaunis

London School of Economics -tutkimuslaitoksen mukaan vanhempien ulkonäkö voi määrätä ensimmäisen lapsen sukupuolen. Laitoksen tutkimus osoittaa, että kauniilla vanhemmilla on 26 prosenttia normaalia suurempi mahdollisuus saada ensimmäisenä tyttölapsi. Tutkimuksen mukaan ulkonäöstä on myös enemmän hyötyä tytöille kuin pojille.

10. Kauneus on periytyvää

Jos olet kaunis, on todennäköistä, että lapsistasikin tulee kauniita. Ja jos kauneudesta on elämässä jotain hyötyä, olet vanhempana luonnollisesti paitsi ylpeä myös vilpittömästi onnellinen lapsesi puolesta.

Teksti: Tuuli Daavittila

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.