Miksi jotkut kestävät stressiä paremmin kuin toiset? Näin he sen tekevät

Henkisesti vahva ihminen kestää paremmin stressiä. Nämä tavat auttavat jaksamaan kiireen ja väsymyksen keskellä.

Toiset kestävät stressiä paremmin kuin toiset: miten he sen tekevät? Näillä keinoilla jaksat paremmin vaikka kiire olisi loputon. 

He pitävät asiat oikeassa perspektiivissä

Henkisesti vahva ihminen osaa pitää asiat oikeassa perspektiivissä myös stressin keskellä: vaikka töissä olisi kiire, se ei vaikuta koko elämään. Harva meistä on aivokirurgi ja mahdollinen moka ei tapa ketään.

He tyynnyttelevät itseään

Sen sijaan että he suurentelevat ongelmiaan ruotimalla niitä negatiivisesti, hyvin stressiä kestävät ihmiset vakuuttelevat itselleen jaksavansa vielä hetken.

Sävy jolla puhut itsellesi on tärkeä ja vaikuttaa jaksamiseesi paljon: jos voivottelet ja moitit itseäsi, et varmasti kestä stressiä helposti. Opettele puhumaan itsellesi kannustavasti ja tyynnyttelevästi.

He keskittyvät siihen, mihin voivat vaikuttaa

Et voi vaikuttaa säähän tai muiden ihmisten ajatuksiin, mutta on monia asioita, joihin omat tekosi ovat suoraan yhteydessä. Keskity niihin asioihin, joita pystyt muuttamaan ja kontrolloimaan, mutta hyväksy seikat, joille et voi mitään

He tunnistavat stressinsä syyt

Moni kärsii stressistä, mutta ei analysoi mistä se johtuu. Hyvin stressiä kestävät ihmiset tietävät mikä heitä stressaa ja miksi. Tämän lisäksi he tunnistavat kehossaan ilmenevät stressin oireet ja osaavat puuttua peliin, kun käyvät ylikierroksilla.

He ottavat vastuun teoistaan ja niiden seuraamuksista

Henkisesti heikot ihmiset sysäävät vastuun aina muille: jos heidän elämäntilanteensa on vaikea, se johtuu aina jostain muusta kuin heistä itsestään. Kun ymmärrät että teoillasi on seuraus ja että olet itse vastuussa tilanteestasi, saat paremman otteen elämästäsi.

He viettävät aikaa positiivisten ihmisten kanssa

Negatiiviset ihmiset tuovat elämääsi lisää negatiivisuutta. Älä ympyröi elämääsi tällaisilla energiavarkailla, vaan haali elämääsi positiivisesti asioihin suhtautuvia ihmisiä. Kun muut ympärilläsi näkevät hyvässä valossa, se tarttuu.

He laittavat tehtävälistansa tärkeysjärjestykseen

Jos kirjoitat itsellesi tehtävälistan, jonka kaikki tehtävät ovat saman arvoisia, stressaannut – näin paljon hommaa vielä tänään! Kokeile sen sijaan numeroida tehtävät tärkeysjärjestykseen: hoida ensin tärkeimmät asiat pois päiväjärjestyksestä ja keskity vasta sen jälkeen vähemmän kiireellisiin. Näin tehtävät eivät tunnu yhdeltä kaaokselta, vaan olet pilkkonut ne pienempiin osiin ja voit hallita tilannetta paremmin.

He eivät unohda hauskanpitoa

Hyvin stressiä kestävät ihmiset muistavat pitää myös hauskaa. Kun elämä ei ole vain kiirettä ja kärsimystä, jaksaa paremmin ja pysyy myös positiivisempana. 

Lue myös:

    Uusimmat