Miksi joidenkin naisten on niin vaikea saada orgasmia?

Mikseivät kaikki naiset saa orgasmia?

Jokaisessa tyttöporukassa on aina muutama nainen, joka ei ole koskaan saanut orgasmia – ainakaan yhdynnässä. Cosmopolitan kertoi viime vuonna, että peräti 70 prosenttia naisista saa orgasmin yhdynnän aikana joko harvoin tai ei koskaan. Todellinen luku voi olla vielä suurempi.

On tutkittu, että jokaista miehen kokemaa kolmea orgasmia kohden nainen saa vain yhden. Feministit kutsuvat tätä orgasmikuiluksi. The Handbook of Sexuality in Close Realtionships -kirjan mukaan naisten kanssa naiset voivat kuitenkin saada jopa yhtä paljon orgasmeja kuin miehet.

Monet olettavat, että orgasmivaikeudet johtuvat siitä, että klitoris on yksinkertaisesti liian monimutkainen asia ymmärrettäväksi. Tai että naisten vartalot ovat yksinkertaisesti huonoja tuottamaan orgasmeja. Tästä ei ole kuitenkaan kyse. 

Tunnistatko orgasmin?

Kaikki naiset kokevat orgasmit eri tavoin, mutta yleisiä merkkejä ovat hikoilu, raskas hengitys, halu huutaa äänen ja lämmin tunne orgasmin jälkeen. Orgasmit voivat olla erivahvuisia ja -pituisia, joten on hyvin epätodennäköistä, että niiden naisten kohdalla, jotka orgasmia eivät saa, olisi kyse siitä, etteivät he fyysisesti kykenisi siihen. Ehkä he eivät vain tunnista orgasmia tai heidän orgasminsa eivät ole niin vahvoja.

Epätoivoiset googlettelut saattavat johtaa naisen sivuille, joissa kerrotaan anorgasmiasta, seksuaalisesta häiriöstä, joka estää orgasmin saavuttamisen. Tämä koskettaa vain noin kymmentä prosenttia naisista, ja yleensä naisia, jotka ovat estyneitä esimerkiksi sosiaalisesti tai psyykkisesti – eivät fyysisesti.

Jos uskot olevasi osa tätä epäonnekasta kymmenystä, sinulla on kuitenkin toivoa: Useimmat naiset, jotka ovat estyneitä jollain tavoin, pääsevät estoistaan myöhemmin elämässään. Se on ärsyttävää, mutta mahdollista, jos vain selvittää syyt estojen takana.

Vain miehen orgasmilla merkitystä?

Seksistä on usein sellainen kuva, että se on loppu siinä vaiheessa, kun mies naisen päällä lopettaa, veltostuu ja kääntää kylkeä – ja nukahtaa. Koomikko Louis CK on tiivistänyt tilanteen täydellisesti:

"Eräs asia, joka todistaa sen, kuinka huonoja miehet ovat sängyssä, on se, että seksin jälkeen nähdään kaksi hyvin erilaista ihmistä. Mies haluaa vain maata siinä, olla rauhassa, ja nainen haluaa halia, mikä on jotain, mille miehet naureskelevat: "He haluavat halia, he ovat niin takertuvia. Menin jo kanssasi sänkyyn, anna minun nyt katsoa peliä."

Hän ei ole takertuvainen, sinä idiootti. Hän on puutteessa, koska et tehnyt hänen eteensä mitään. Et tehnyt yhtään mitään."

Ovatko miehet vain liian itsepäisiä auttaakseen naista saavuttamaan hekuman huipun? Jos nainen antaa neuvoja miehelle, miehen kannattaa ottaa ne vastaan – ei loukkaantua, kirjoittaa Elite Daily -sivuston  Alexia LaFata. Sehän on kuin kultakimpale tarjottimella!

Suurimmassa seksikyselyssä sitten vuoden 1994 Indianan yliopiston tutkijat selvittivät, että 5 865 miehen ja naisen joukosta 85 prosenttia miehistä sanoi, että viimeisin seksikumppani sai orgasmin. Kuitenkin vain 64 prosenttia naisista kertoi saaneensa orgasmin viimeksi seksiä harrastaessaan. Tilastollisesti tuossa välissä on suuri aukko, joka on LaFatan mukaan täytetty pettyneillä ja orgasmia teeskennelleillä naisilla ja itsepäisillä, egoistisilla miehillä.

LaFata peräänkuuluttaa, että naiset alkaisivat ajattelemaan itseään vastaanottajana, eivät antajana, ja että he ymmärtäisivät ansaitsevansa orgasmin.

Treenatut lantionpohjalihakset helpottavat orgasmin saavuttamista, katso vinkit videolta:

Lähde:  Elite Daily

Lue myös:

    Uusimmat