Miksi Emilia Clarke samaistuu uuden elokuvansa tontun rooliin? Game of Thrones -tähtinäyttelijä MTV Uutisten erikoishaastattelussa: "Yksi kohtaus meinasi levitä aivan käsistä!"

Ohjaajaa suretti romanttisten komedioiden katoaminen, mutta nyt hän teki oman – MTV tapasi jouluelokuvan tähtikaartin New Yorkissa 3:44
MTV tapasi elokuvan tähdet New Yorkissa. Katso haastattelu videolta!

Maailman katsotuimman TV-sarjan Game of Thronesin keulakuva, hirmuista Lohikäärmeiden äitiä Daenerys Targaryenia vuosia näytellyt Emilia Clarke, halusi tehdä jotain johon voi samaistua.

Perjantaina Suomen ensi-iltansa saavassa Last Christmas -elokuvassa Clarke esittää brittinuorta, joka on haavoittuva ja hukassa.

Mihin roolihahmossasi samaistut?

– Samaistun niin moneen! "Kate" on kaoottinen ja hieman sekamelskainen britti!

– Päähenkilöllä on myös aika dramaattinen terveyshistoria ja itse olen avoimesti puhunut kahdesta aivovaltimopullistumasta. Pystyn samaistumaan hänen ongelmiinsa, kuinka kaikki kääntyy päälaelleen, Clarke kertoo MTV Uutisten haastattelussa New Yorkissa.

Ei aivan tavallinen romanttinen komedia

Last Christmas ei ole aivan tavallinen romanttinen komedia.

Elokuva on palkitun Emma Thompsonin käsikirjoittama ja se on saanut inspiraation edesmenneen artistin George Michaelin saman nimisestä kappaleesta. Draama on isossa osassa ja elokuva käsittelee suuria aiheita kuten Brexitiä.

Elokuva puhuu paljon Brexitistä ja maahanmuutosta, miten toivoisitte yleisön reagoivan?

– Brexit on sydäntä särkevintä, mitä Englannille on koskaan tapahtunut! Elokuva on ehkä hieman vasemmalle kallellaan sen suhteen, Clarke sanoo.

Clarke intoutuu puhumaan aiheesta enemmänkin.

– Päähenkilö todistaa viharikoksen linja-autossa, ja se auttaa häntä ymmärtämään, mitä hänen vanhempansa kävivät aikoinaan läpi, kun muuttivat Englantiin. Jos olet maahanmuuttajan tytär, vanhempasi ovat muuuttaneet maahan, jotta sinä saat mahdollisuuden, Clarke lisää.

"Sellaista ei ole ennen heiltä nähty"

Suurista teemoista huolimatta elokuvan kuvauksissa ei aina pokka pitänyt. Ohjaaja Paul Feigin mukaan näyttelijöillä oli ajoittain niin hauskaa, että homma meinasi karata kädestä.

– Yksi kohtaus meinasi levitä aivan käsistä! Kun Emma (Thompsonin) roolihahmo laulaa Emilian (Clarke) roolihahmoa uneen. Se oli jatkuvaa huutonaurua kummaltakin, sellaista ei ole ennen heiltä nähty, Feig kertoo.

Menestyskomedioista tunnettu ohjaaja uskookin romanttisten komedioiden paluuseen hiljaiselon jälkeen.

– Ei ole ketään, joka ei haluaisi nähdä parin rakastuvan! Olin surullinen, kun romanttiset komediat katosivat hetkeksi, koska niiden taso huononi. Nyt ne ovat takaisin, Feig sanoo.

"Joulupukkikin" mukana

Jouluelokuvassa on tietenkin joulupukki, mutta tässä tapauksessa vain sen niminen joulukaupan omistaja. Häntä näyttelee Michelle Yeoh.

Roolihahmoasi kutsutaan "joulupukiksi", minun on suomalaisena tietenkin kysyttävä, että tiedäthän mistä oikea joulupukki on kotoisin?

– Jostain Pohjoisnavalta?

Suomesta, napapiiriltä!

– Niinpä tietenkin, kuinka ihanaa, näyttelijä Yeoh nauraa. 

Lue myös:

    Uusimmat