Miksi ampiainen tulee sisätiloihin? Tässä syy!

Ampiaisilla on tärkeä tehtävä luonnossa, mutta miksi ne tulevat sisätiloihin?

Valmiissa ampiaispesässä voi asua tuhansia hyönteisiä, joten ei liene ihme, että niihin voi törmätä pesän lähellä. Jos pihan läheisyydessä sijaitseva ampiaispesä kasvaa kovin suureksi, hyönteiset saattavat tarvita lisää ruokavarastoja. Tällöin kodin hillopurkit ja makeat mehut alkavat kiinnostaa niitä.

Sisätiloihin työläiset eksyvät varsinkin loppukesällä, jolloin niitä ei enää tarvita pesällä ruokkimassa toukkia. Ne suuntaavat makeiden tuoksujen perässä ja hakevat ennen kaikkea hiilihydraatteja, esimerkiksi hedelmiä. Työläiset ja koiraat kuolevat viimeistään lokakuussa; ainoastaan kuningatar talvehtii.

Värikkäät vaatteet ja makeat hajut houkuttavat

Välttääksesi ampiaisia kannattaa jättää muun muassa hajustetut huulirasvat, hajuvedet ja muut tuoksuvat tuotteet kotiin, niin et houkuta ötököitä. Myös värikkäät vaatteet ovat ampiaista houkuttava tekijä. Makeisten, leivosten ja limujen juominen ulkosalla voi myös houkuttaa paikalle ampiaisen.

Ampiaisten karkottamiseen sisätiloista on olemassa muutamia kikkoja. Muun muassa sipulin tai etikan haju pitävät ampiaiset loitommalla.

Yksittäiset sisätiloihin eksyneet ampiaiset voi hävittää helposti myös erilaisilla torjunta-aineilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja