Mikko Rantasen edellä vain kolme nimeä – suomalaistähti arvostettiin entistä korkeammalle NHL:ssä

Artturi Lehkoselta upea tarjoilu – Mikko Rantanen räväytti verkot tötterölle 0:55
Artturi Lehkoselta upea tarjoilu – Mikko Rantanen räväytti verkot tötterölle 13. helmikuuta pelatussa ottelussa (Video: NHL.com).

Mikko Rantanen on NHL-jääkiekkoliigan tämän hetken eliittiä, muistuttaa myös yhdysvaltalainen urheilusivusto ESPN tai ennemminkin sen asiantuntijapaneeli. 

Kymmenestä NHL-pelaajasta ja kymmenestä NHL-seurajohtoon kuuluvasta koostuva paneeli rankkasi liigan laitahyökkääjät paremmuusjärjestykseen, ja tuore äänestys toi Colorado Avalanchen tehosuomalaiselle neljännen sijan.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Rantanen oli jo viimevuotisessa äänestyksessä viiden kärjessä (viidentenä). Hän pelasi viime kaudella kaikki 82 runkosarjapeliä ja kantoi joukkuetta harteillaan, kun Nathan MacKinnon, Cale Makar ja Gabriel Landeskog olivat loukkaantuneina. Ja tällä kaudella hän on tehnyt 70 pistettä 55 ensimmäisessä ottelussaan, mukaan lukien 29 maalia.

– Ehdottomasti yksi liigan parhaista laitureista, ESPN summaa asiantuntijoiden näkemyksiä.

Rantanen ylsi kolmen äänestäjän listalla kolmanneksi. ESPN toisaalta kummastelee, että hänen nimeään ei löytynyt lainkaan viidestä äänestyslapusta.

Ja ne Rantasen edelle yltäneet? He ovat kärkipaikan saanut Tampa Bayn Nikita Kutsherov, toiseksi äänestetty Bostonin David Pastrnak ja kolmanneksi rankattu New York Rangersin Artemi Panarin.

NHL-historiassa toiseksi eniten maaleja tehnyt venäläinen Aleksandr Ovetshkin, 38, ei saanut lainkaan ääniä.

Lue myös:

    Uusimmat