Teemu Selänteenkin hirmulukemat vaarassa – NHL-tähti takoo hurjinta maalisaldoa vuosikymmeniin

Auston Matthews uskomattomassa maalivireessä NHL:ssä – tässä rävähtää kauden 49. osuma! 0:08
Auston Matthews paukutti komealla osumalla kauden 49. maalinsa St. Louis Bluesin verkkoon.

Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Auston Matthews on päässyt maalivireeseen, jollaista NHL:ssä ei ole nähty yli 30 vuoteen. Nykyisellä tahdillaan yhdysvaltalainen olisi lähellä jopa Teemu Selänteen parhaan kauden lukemia.

Matthews iski maanantain NHL-kierroksella 4–2-voitossa St. Louis Bluesia vastaan jo kauden 49. maalinsa. Tähän hän on tarvinnut vain 53 runkosarjaottelua.

Jos maalitahti pysyy runkosarjan loppuun asti samanlaisena ja Matthews terveenä, ennuste näyttää hurjaa 75 maalin kautta. Jo 70 maalin rajaan yltäminen olisi äärimmäinen harvinaisuus, sillä viimeksi sen ovat rikkoneet Teemu Selänne ja Aleksandr Mogilny 76 maalin kaudellaan 1992–93.

NHL:n historiassa 70 maalia kausia on kertynyt vain kahdeksalle pelaajalle. Heistä Wayne Gretzky on onnistunut tempussa neljästi, Brett Hull kolmesti ja Mario Lemieux kaksi kertaa.

Auston Matthewsin edellinen maali oli taattua laatua. Videolla näyte NHL:n kuumimman maalitykin osaamisesta.

Matthewsin huima maalivire ei ole jäänyt muilta supertähdiltä huomaamatta. Sidney Crosby uskoo Maple Leafs -tähden vielä yltävän 70 maalin kerhoon.

– Jos keksin ketään, joka voisi pystyä siihen, se on hän, Crosby sanoo.

– Se vaatii niin paljon, että jopa maalintekijät tarvitsevat tuollaiseen määrään onnekkaita pomppuja. Hän on kuitenkin enemmän kuin vain kyvykäs. Olisi jääkiekolle hienoa nähdä tuollainen kausi.

Matthewsin tähänastinen yhden kauden maaliennätys on 60 osumaa kaudella 2021–22. Tuohonkaan rajapyykkiin eivät ole 2000-luvulla yltäneet hänen lisäkseen kuin Aleksandr Ovetshkin, Connor McDavid ja David Pastnak – jokainen kertaalleen.

Myös Matthewsiin läpi uransa verrattu McDavid toivoo tälle menestystä.

– Se olisi uskomatonta, McDavid sanoo 70 maalin rajasta.

– Häntä parempaa on vaikea löytää liigasta ja maalintekijänä hän on parhaista paras. Se, että joku yltäisi 70 maaliin, on tajunnanräjäyttävää. Hän, jos kuka, voi yltää siihen, McDavid toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat