Mikko Rantaselle soittanut NHL-pomo vahvistaa huhun: mitään neuvotteluja ei ole käyty – ”Toivottavasti vuoropuhelusta ei tule vaikeaa”

4:15
Mikko Rantanen kertoi alkukesästä päättyneestä NHL-kaudestaan ja tulevista näkymistään Coloradon kanssa.

Edelleen ilman NHL-sopimusta oleva tähtihyökkääjä Mikko Rantanen ei ole vielä edes avannut kunnon neuvotteluita seuransa Colorado Avalanchen kanssa. Seurapomo Joe Sakic on kuitenkin päättänyt tuoda suomalaisen harjoitusleirille heti sen alusta lähtien.

Rantanen, 22, on yksi kesän kuumista nimistä NHL:n sopimusmarkkinoilla. Rajoitettuna vapaana pelaajana Rantasen oikeudet ovat edelleen täysin Coloradolla, mutta osapuolten on päästävä yhteisymmärrykseen seuraavan sopimuksen ehdoista.

Tähtihyökkääjäksi viime kaudella nousseen Rantasen palkan odotetaan nousevan jopa yli kahdeksaan miljoonaan dollariin, joten neuvotteluissa on kyse isoista asioista. Seuramanageri Joe Sakic on kuitenkin päättänyt, että Rantanen on paikalla Denverissä syyskuun 11. päivänä, jolloin Avalanchen harjoitusleiri käynnistyy.

Samalla Sakic vahvistaa aiemmin mediassa liikkuneet huhut, joiden mukaan osapuolet eivät ole vielä edes virallisesti päässeet neuvottelemaan sopimuksesta.

– Meillä ei ole ollut juurikaan keskusteluita (juhannuksen) varaustilaisuuden jälkeen, mutta harjoitusleiri on tulossa, ja silloin on painetta molemmilla osapuolilla, Sakic kertoi torstaina medialle golfkentällä Coloradossa.

– Haluamme hänet tänne harjoitusleirille. Kukaan ei kaipaa häiriöitä, joten toivottavasti olemme yhteyksissä pikaisesti ja saamme jotain aikaiseksi, Sakic linjasi The Denver Post -lehdelle

– Meillä on tavallaan aika hyvä käsitys siitä, missä menemme. Toivottavasti siitä ei tule niin vaikeaa, kun aloitamme vuoropuhelun pian.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Siltasopimus poissuljettu vaihtoehto

Rantanen vapautuu avoimille markkinoille vasta neljän vuoden päästä, joten siihen asti hänen on ensisijaisesti neuvoteltava sopimuksesta Coloradon kanssa. Nuorille pelaajille luontaisin ratkaisu tulokasvuosien jälkeen on tehdä niin sanottu siltasopimus, jolla tulevaisuus sinetöidään muutamaksi vuodeksi eteenpäin, mutta hänet varannut seura pääsee vielä kerran neuvottelemaan jatkosopimuksesta ennen kuin tämä muuttuu ikänsä tai kokemuksensa puolesta rajoittamattomaksi vapaaksi pelaajaksi.

Sakic on kuitenkin vakuuttunut, että Rantanen on pidettävä seurassa myös tätä 27 vuoden iän tai seitsemän NHL-kauden etappia pidempään.

– En halua tehdä siltasopimusta. Puhuin Mikon kanssa ja olen varma, että hänkin haluaa mieluummin pitkän sopimuksen, Sakic paljastaa.

– En soittanut hänelle neuvotteluiden takia, vaan kysyäkseni, miten hänen kesänsä on mennyt ja kertoakseni, että haluaisimme tehdä pitkäaikaisen sopimuksen. Tein sen itseni ja Mike Liutin (Rantasen agentin) puolesta. Halusin vain päästä yhteyksiin.

Rantanen on parhaillaan Suomessa ja osallistuu perjantaina Lahdessa pelattavaan Liiga Alumni -hyväntekeväisyystapahtumaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja