Mikko Alatalo: Juice kertoi ruman sanan niin kuin se on

Mikko Alatalo - 40 vuotta maalaispojasta 24:59

Muusikko ja kansanedustaja Mikko Alatalo teki pitkän uran edesmenneen sanataituri Juice Leskisen kanssa. Yhteistyö poiki monia unohtumattomia kappaleita.

Mikko Alatalon mukaan Juice Leskisellä on ollut suuri merkitys suomalaiselle musiikille. Juice nimittäin halusi tehdä omaa tuotantoa, eikä ajan mukaista käännösmusiikkia.

– Siihen aikaan musiikki oli ollut käännöstekstiä. Tällaista kaunista satumaata ja muuta. Hän (Juice) kertoi ruman sanan niin kuin se on, Alatalo kertoo.

Miehet myös auttoivat toisiaan musiikinteossa. Alatalo opetti musiikillista puolta ja Juice tekstintekoa. Alatalo muistaa Juicen eritoten runoilijana.

– Hänellähän oli tekstit niin toimivia, että ne runopolvet ja loppusoinnut, kaikki olivat prikulleen kohdallaan. Hän oli hyvin tarkka niissä. Juice oli meille tässä esikuva. Voi sanoa, että me olemme Rinteen Harrin kanssa leskisläisiä tässä mielessä, Alatalo kertoo.

Alatalo ja Juice tapasivat jo nuorena

Mikko Alatalo oli jo nuorena kiinnostunut musiikista. Keskikouluaikana hänellä olikin jo kavereidensa kanssa folk-klubi, jossa he lauloivat muun muassa Bob Dylanin lauluja.

Ura lähti kuitenkin kunnolla nousuun, kun Alatalo tapasi Juicen ja Harri Rinteen Tampereen yliopistolla.

Nuoret miehet ottivat kappaleissaan vahvasti kantaa monenlaisiin yhteiskunnallisiin asioihin.

– Oltiinhan me aikamoisia anarkisteja, Alatalo naurahtaa.

Yhtye oli varsinkin opiskelijoiden suosiossa. Miehet pääsivätkin tekemään levyä, mikä oli iso harppaus yhtyeelle.

Myös Alatalon uralle mahtuu notkahduksia. Katso lähetyksestä, mikä turhautti artistia 1990-luvulla.

Lue myös:

    Uusimmat