Mikayla avautuu matkustajien ärsyttävästä tavasta lennon laskeuduttua – rikkooko tämä lentoetikettiä?

Näin teet lentomatkustamisesta mukavampaa – ilman näitä tuotteita liki joka maassa vieraillut Anna-Katri ei matkusta 6:24
KATSO MYÖS: Kaikissa maailman maissa vieraillut Anna-Katri kertoo, miten lentomatkustamisesta voi tehdä mukavampaa. Mitä tuotteita ilman Anna-Katri ei matkusta?

Lentomatkustajan videota on katsottu jo miljoonia kertoja. Se, missä järjestyksessä lentokoneesta pitäisi poistua, jakaa mielipiteitä.

Lentomatkustaminen herättää tunteita, olipa sitten kyse istuinrivin keskipaikasta, penkin kallistamisesta tai humalaisista kanssamatkustajista. Nyt somessa kiistellään oikeaoppisesta tavasta poistua lentokoneesta sen laskeuduttua.

Käyttäjänimellä @mickeyyt TikTokissa kulkeva Mikayla julkaisi videopalvelussa viraaliksi levinneen videon, jossa ottaa kantaa siihen, miten koneesta pitäisi hänen mukaansa poistua. Hittivideosta uutisoi New York Post.

Videolla Mikayla kuvaa itseään ja ystäväänsä penkeillään, kun käytävällä kuhisee ihmisiä, jotka ovat tulleet taaemmilta riviltä odottamaan vuoroaan päästä koneesta.  Mikayla kysyykin, "milloin lentoetiketti koskien koneesta poistumista rivi riviltä on loppunut".

– Emmekö ole kaikki menossa samaan paikkaan? Mikayla ihmettelee saatetekstissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se tekee minut hulluksi"

Videota on katsottu yli kolme miljoonaa kertaa, ja se on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan. Pitääkö koneesta poistua istuinrivi kerrallaan alkaen ensimmäiseltä riviltä?

– Täysin samaa mieltä... ellei jollakulla ole supertiukka jatkolentoaikataulu, koska lento on myöhästynyt, totesi yksi kommentoija.

– Kieltäydyn päästämästä takanani olevia ihmisiä pois ennen, ilmoitti toinen.

– Kyllä, ajattelin samaa asiaa tänään, kun laskeuduin aamulla, kertoi eräs kommentoija.

– Se tekee minut hulluksi, julisti yksi.

Moni huomautti, että ihmisillä voi oikeasti olla kiire pois. 

– Minäkin ärsyynnyin ennen, ennen kuin minulla oli välilasku, joka salli minulle viisi minuuttia ehtiä seuraavalle lennolle, kommentoi eräs.

– Olen matkustellut yli 20 vuotta, enkä ole koskaan nähnyt ihmisten poistuvan rivi riviltä, ihmetteli yksi.

– Joskus ihmisillä on lento heti perään tai he missaavat sen. Tapahtui minulle. Minulla oli noin 20 minuuttia laskeutumisen jälkeen päästä toiselle puolelle lentokenttää, muisteli toinen.

– Ette te ole kaikki menossa samaan paikkaan. Joillain ihmisillä on jatkolentoja. Annan aina ruuhkan mennä, jos itselläni ei ole jatkolentoa, kertoi puolestaan eräs kommentoija.

Eräs kommentoija kertoi vastaavaa kuitenkin tapahtuneen, vaikkei mitään jatkolentoja enää lähtenyt. 

Myös tiktokkaaja Sarah Johnston julkaisi tilillään hiljattain videon samasta aiheesta. Hän ihmettelee Mikaylan tavoin ihmisten tapaa yrittää tunkea pois koneesta vailla mitään järjestystä. 

Videolla takana olevat ihmiset ovat nousseet kiireisimpinä jonottamaan pääsyä pois koneesta. Video on kerännyt yli puoli miljoonaa katselukertaa. Johnston kuvailee tilannetta "huonoksi lentokone-etiketiksi".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat