Humalainen matkustaja yritti syödä puhelimensa lennolla – älytön sekoilu aiheutti hätälaskun

Oletko valmis maksamaan lentopäästöistä? 9:56
Videolla keskustelua lentämisen vaikutuksesta ympäristöön. Oletko itse valmis maksamaan lentopäästöistä?

Humalainen miesmatkustaja aiheutti ongelmia lennolla Englannin Manchesterista Islantiin. Lopulta kone joutui tekemään hätälaskun Skotlantiin.

Vahvassa humalassa sekoillutta brittimatkustajaa uhkaa vankeustuomio, kun kone joutui tekemään hätälaskun tammikuussa 2019 miehen uhkaavan käytöksen myötä, kertoo New York Post.

44-vuotias Matthew Flaherty oli EasyJetin lennolla Manchesterista Islantiin, kun hän otti laukustaan ginipullon ja alkoi kulautella juomaa kurkustaan alas, kertoo Edinburgh Live. Ginin voimalla mies alkoi jutella tuntemattomalle naismatkustajalle, mutta lateli voimasanoja, kun tämä jätti miehen huomiotta. Mies myös ilmoitti tappavansa naisen perheen.

Alkuun päästyään Flaherty alkoi kamppailla erään matkustajan kanssa tämän yritettyä ottaa omaa laukkuaan matkatavarahyllyltä. Kun matkustamon henkilökunta yritti puuttua tilanteeseen, Flaherty totesi heille: "Tapan teidät, jos ette ole hiljaa."

Eikä siinä vielä kaikki. Flaherty alkoi purkaa omaa älypuhelintaan osiin ja jyrsiä osia niin tarmokkaasti, että akku putosi penkille ja alkoi savuta. Eräs henkilökunnan jäsenistä onnistui estämään palon laittamalla akun vesilasiin.

Henkilökunta koki miehen sekoilun uhkaavana, joten kapteeni päätti ohjata lennon Skotlannin Edinburghiin. Vielä Skotlannin maaperälläkin Flaherty jatkoi valitsemallaan linjalla ja huusi poliisilaitoksella rasistisia solvauksia yhdelle konstaapelille.

Tunnusti syyllisyytensä

Miehen asianajajan mukaan älypuhelimen natustelu ja muu sekoilu johtuivat alkoholin ja selkäkipulääkkeiden yhteisvaikutuksesta, mutta helmikuun 10. päivä järjestetyssä istunnossa mies tunnusti kuitenkin syyllisyytensä tapahtuneeseen. Syytteiden joukossa oli muun muassa lennon vaarantaminen, sillä epätavallinen välipala aiheutti tulipaloriskin. Käräjätuomari kehotti miestä varautumaan vankeusrangaistukseen.

Lentoyhtiön järkyttyneet työntekijät kertoi, etteivät olleet "koskaan kokeneet mitään noin äärimmäistä".

Lue myös uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat