Sanna Marin vahvistaa IL:lle ja IS:lle Mikael Jungnerin väitteen todeksi: "Marin pyysi minua arvostelemaan itseään, mielelläni autoin, toimi" – näin pisteliästä sananvaihto oli

"Oppositiopolitiikkaa valheellisilla väittämillä"– Orpo ja Marin ovat ottaneet kipakasti yhteen koronakriisin hoidosta 2:04
"Oppositiopolitiikkaa valheellisilla väittämillä" – Orpo ja Marin ottivat kipakasti yhteen koronakriisin hoidosta lauantaina

Viestintäjohtaja ja entinen demaripoliitikko Mikael Jungner lisäsi vettä myllyyn lauantain Sanna MarinPetteri Orpo -taistelun jäljiltä. Jungnerin mukaan nykyinen pääministeri Marin (sd.) pyysi takavuosina Jungneria arvostelemaan itseään, jotta Marinin kannatus nousisi. 

– Vuosia sitten jossain illanvietossa Sanna Marin pyysi minua arvostelemaan itseään Twitterissä. Ajatus oli, että kun minua ei hirveästi arvostettu demareissa, minun julkinen hyökkäys nostaisi Sannan kannatusta. Mielelläni autoin. Toimi. Näyttää sama toimivan myös Orpoon päin, Jungner twiittaa.

Näin kuittailu eteni

Iltapäivälehtien tavoittama pääministeri vahvistaa tapahtumien kulun todeksi.

– Jungnerin kertoma pitää paikkansa. Sanoin hänelle tuolloin, että mitä enemmän kritisoit, sitä enemmän ihmiset asettuvat tuekseni, Marin kommentoi Iltalehdelle.

IL:n mukaan Marin kuittaili asiasta Jungnerille illanvietossa vuonna 2014. Myöhemmin samana vuonna Jungner toteutti Marinin "toiveen". Syyskuussa Jungner kritisoi SDP:n puheenjohtajaksi tuolloin valittua Antti Rinnettä siitä, ettei hän lausunut Ylen Ykkösaamun haastattelussa yhtään ystävällistä lausetta syrjäyttämästään Jutta Urpilaisesta, jota Jungner oli julkisesti tukenut.

Sanankäyttö oli paikoin erittäin vauhdikasta.

– Sanoit keväällä, että annetaan Rinteelle 100 päivää aikaa ottaa paikkansa, mutta olet kampittanut häntä joka mutkassa. Miksi?, Marin kysyi Jungnerilta.

– Näköharha. Sinä olet niin Suuren Johtajan pauloissa että kriittisyys vaikuttaa kampittamiselta, Jungner vastasi.

– Kertoo aika paljon harkintakyvystäsi, että kysymykseen vastaamisen sijaan leimaat kysyjän "sokeaksi johtajanpalvojaksi, Marin kuittasi takaisin, mutta Jungner ei vaiennut.

– Niin no, kun edellisen puheenjohtajan terrieri on uuden puhiksen puudeli sen kai saa sanoa ääneen, Jungner jatkoi.

Jungner toimi SDP:n puoluesihteerinä ja sittemmin kansanedustajana vuosina 2011–2015. Hän erosi SDP:sta joulukuussa 2017 ja on nyt mukana 2018 perustetussa Liike Nyt -kansanliikkeessä.

Lue myös:

    Uusimmat