Orpolta kovia syytöksiä: Hallitus purkaa rajoituksia liian hitaasti – "Ei voi olla niin, että hallituksella menee jokaisen päätöksen kanssa viikkoja ja päiviä sisäiseen nahisteluun"

10:21
Näin Petteri Orpo otti kantaa hallituksen päätöksiin 5. toukokuuta: "Suomi auki ja talous käyntiin"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan hallituksen pitäisi purkaa koronarajoituksia nykyistä nopeammin. Orpon mukaan rajoitusten purkamisen toimeenpano on hidasta ja se kangertelee. 

– Kestää taas niin kovin kauan. Ravintoloiden ratkaisua odotettiin jo kuluvalla viikolla, mutta se siirrettiin ensi viikkoon. Ja monessa muussakin asiassa, esimerkiksi suojavarusteiden kanssa, on ihmeellisesti tuhrattu aikaa. 

Orpon mukaan aika on kallista, ja jos Suomea ei saada nopeammin auki, alkaa syntyä uusia vaihtoehtoisia valtavia kustannuksia.

– Nyt meillä jää moni syöpäsairaus toteamatta ja sydän- ja aivoinfarkti ajoissa hoitamatta. Ei voi olla niin, että hallituksella menee jokaisen päätöksen kanssa viikkoja ja päiviä sisäiseen nahisteluun. Siltä se valitettavasti ulospäin näyttää.

Orpo painottaa, että nyt tarvitaan selkeää johtamista, selkeitä ratkaisuja ja selkeitä päätöksiä, että tästä tilanteesta päästään ulos.

– Kaikki tuki hallitukselle ratkaisujen tekemiseen. Jos siellä on vaikeampia asioita, kuten esimerkiksi maskit, lupaan että tuemme kyllä ratkaisuissa, ja puolustamme niitä, kunhan niitä uskalletaan tehdä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja