Mikä ylimarssi! Liverpool takoi pallon verkkoon peräti yhdeksän kertaa

Alkukauden ilman voittoa Valioliigassa taapertanut Liverpool järjesti Anfieldillä ikimuistoiset murskajaiset Bournemouthin kustannuksella.

Kauden neljänteen otteluunsa lähtenyt Liverpool oli kerännyt aiemmista kamppailuista vasta kaksi tasuria ja tappion. Alkuviikosta joukkue hävisi Manchester Unitedille lukemin 2–1.

Lauantai-ilta kotistadionilla tulee jäämään kannattajien muistiin hyväksi aikaa. Kentällä oli vain yksi joukkue.

Seitsemän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli latonut taululle jo kaksi maalia, kun sekä Luis Diaz, että Harvey Elliot onnistuivat saamaan pallon verkkoon.

Vauhti vain kiihtyi tästä, ja tauolle siirryttiin shokeeravissa 5–0 -lukemissa.

Toisella puoliajalla maalitehtailu jatkui lähes samalla paineella, kun kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä tehoillut Roberto Firminho iski illan toisensa 63. minuutilla.

Alkukauden karstat toden teolla polttanut Liverpool iski vielä kahdesti, ja järisyttäviksi loppulukemiksi kirjattiin peräti 9–0.

Kyseessä on Liverpoolin seurahistorian suurinumeroisin voitto Valioliigassa. Edellinen ennätys on vuodelta 2020, kun joukkue rökitti Crystal Palacen lukemin 7–0.

Liverpoolin supertähti Mohamed Salah pelasi koko ottelun, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

Voiton myötä Liverpool nousi viiteen pisteeseen. Bournemouth on kerännyt neljästä ottelusta kolme pistettä.