Mikä tekee Petra Ollista maailmanmestaritason urheilijan? Valmentaja nostaa esille isoja teemoja

Petra Olli on 24-vuotiaana painin maailmanmestari. Olli on ollut esillä jo tovin ajan, mutta nyt hän pystyi kirkastamaan aiemmat MM-pettymykset. Mikä tekee Ollista niin kovan urheilijan?

Keskiviikkona Unkarin Budapestissä Olli voitti varsin hämmentävällä tavalla päättyneen finaalin naisten 65 kilon vapaapainisarjassa.

Edellisissä MM-kisoissa Olli oli joutunut tyytymään hopeaan. Nyt hän kirkasti mitalin värin.

Nopeasti maailmanmestaruuden jälkeen Olli käänsi katseita jo tulevaan. Edessä siintävät muun muassa vuoden 2020 Japanin Tokion olympialaiset.

Jo nyt, 24-vuotiaana, Olli on noussut maailman huipulle. Hänen henkilökohtainen valmentaja Ahto Raska linjaa useita tekijöitä sen taakse, minkä takia Olli on tullut menestyvä huippu-urheilija.

– Hän osaa voittaa oikeita otteluita ja hän tekee oikeita ratkaisuja kovissa paikoissa. Tuon näki monta kertaa esimerkiksi nyt MM-kisoissa. Vaikka hän on häviöllä, niin hän pystyy nousemaan voittajaksi. Hän pystyy kääntämään tiukkoja otteluita itselleen. Hän ei ole mikään 10-0-painija. Hän on voittaja, Raska sanoo MTV Sportille.

Raska kuvailee Ollia hyvin voimakastahtoiseksi. Myös tämä on vahva tekijä siinä, miksi Olli on vahvoilla juuri oikeilla hetkillä.

– Hän ei halua antaa periksi. Hän on niin voitonhimoinen, Raska linjaa.

Raskan mukaan Ollilta saattoi odottaa jo viime vuonna kovia tuloksia, mutta tuolloin painija kärsi polvivammasta.

– Hän toipui siitä hyvin. Tuollaiset leikkaukset ja niistä kuntoutuminen voivat viedä oman aikansa. Hän pääsi sen jälkeen taas huipputasolle. Odotan todella hyviä suorituksia niin ensi vuonna kuin sitten olympialaisissa.

– Uskon, että hän on nyt painijan parhaiden vuosien parissa, Raska näkee. 

Petra Olli: Tältä se maailmanmestaruus haisee 3:16

Ahto Raska: Paras palkinto mitä olen vlamentajana saanut 2:59

Lue myös:

    Uusimmat