Mikä tässä puhelimessa maksaa? Verkkokauppakaan ei osaa vastata

Vuoden 2014 huhtikuussa myyntiin tullut Samsungin silloinen lippulaivapuhelin Galaxy S5 on edelleen myynnissä varsin kovalla hinnalla. Verkkokauppa.comissa Galaxy S5:n hinta on 490 euroa. Hinta tuntuu varsin kovalta ottaen huomioon, että kyseessä on kahden vuoden takainen puhelin, jonka tekniikka ei ole enää vertailukelpoinen nykypuhelinten kanssa.

Erikoiseksi Galaxy S5:n hinnan tekee myös se, että sitä ei enää saa maahantuojalta. Puhelinta ei enää valmisteta. Hinta on kova myös siksi, että Galaxy S5:n paranneltu versio Galaxy S5 Neo on myynnissä noin 350 euron hinnalla.

Hintaseuranta.fi -palvelun mukaan Galaxy S5:n hinnat alkavat Suomessa 339 eurosta.

Verkkokauppa.comista ei osata antaa tarkkaa selitystä vanhan lippulaivapuhelimen hinnalle.

– Vaikea sanoa, miksi laite on säilyttänyt korkean hintatasonsa noin pitkään, ei tuohon mitään fiksua vastausta ole. Puhelimen uudistettua ja parempaa versiota Galaxy S5 Neoa on saanut kuitenkin paljon edullisemmin koko sen eliniän ajan, Verkkokauppa.comin web-myynti ja markkinointijohtaja Esa Hjerppe kommentoi.

Hjerppen mukaan Galaxy S5 on ollut elinkaarensa päässä jo jonkin aikaa.

MUiden valmistajien vanhoista lippulaivamalleista on myynnissä edelleen esimerkiksi Sony Xperia Z3, joka julkaistiin vuoden 2014 syksyllä. Sen hinta Verkkokauppa.comissa on 450 euroa. Vuoden 2014 keväällä esitelty Xperia Z2 on niin ikään myynnissä noin 300 euron hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja