Mikä naisena elämisessä on vaikeinta? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mikä on henkisesti vaikeinta naisena elämisessä?" kysyy nimimerkki Jessus.

Näin naiset vastasivat!

"Liiallinen ajattelu ehdottomasti. Asioiden älytön vatvominen. Niin stressaavaa!"
– 30, optimisti (mutta kysyttäessä, onko lasi puoliksi tyhjä vai täynnä, mietin, että ihan sama, joka tapauksessa siihen mahtuu lisää!)

"Se, että mielialat heittelevät sen mukaan, mikä kohta hormonikierrossa on meneillään. Ennen kuukautisten alkua sitä tuhertaa itkua, jos joku vähän katsoo väärin. Viikko kuukautisten jälkeen ei hetkauta mikään. Todella raivostuttavaa. Lisäksi ajattelen aivan liikaa. Saatan illalla yhtäkkiä huomata miettiväni viime viikolla tapahtunutta asiaa ja sitä, miten se nyt todellisuudessa meni. Huoh."
– 29, optimisti, mutta ahdistukseen taipuvainen

"Hyväksyä itsensä. Vaikka olisi kuinka hyvä itsetunto, naisena sitä tuppaa kokemaan suunnattomissa määrin vertailua, paineita ja ahdinkoa, mitä tulee esimerkiksi ulkonäköön. Vaikkei näistä ihanteista piittaisikaan, silti tuntuu, että kaikki pyörii sen ympärillä. On vaikeaa olla välittämättä. 

Lisäksi on henkisesti vaikeinta on hyväksyä se, kuinka eriarvoisesti naisia kohdellaan, tytötellään ja vähätellään. Ja se eriarvoisuus tarttuu myös omaan ajatusmaailmaan. "Oliko minulla tosiaan liian lyhyt hame, hymyilinkö liikaa?" Tämä on hyvin surullista."
– 29, pessimisti ei pety

"Henkisesti vaikeinta naisena elämisessä? Nyt pistit aika pahan. Mielestäni on ihana olla nainen, mutta kyllähän joskus tulee hankaluuksia miesten kanssa. Pitääkö hän minusta tarpeeksi? Mutta loppujen lopuksi tällaisilla asioilla ei oikeasti ole merkitystä. Minä olen todella sinut itseni kanssa, joten ei minun mielestäni henkisesti ole kovinkaan vaikeaa. Joitain muita haasteita saattaa tulla joskus eteen. Itse esimerkiksi vihaan kuukautisia aivan todella paljon!"
– 27, minulla on aina tapana ajatella positiivisesti

"Vaikeinta on olla jatkuvassa valmiustilassa analysoimaan kaikkea ympärillä tapahtuvaa. "Miksi hän sanoi noin? Mitä tuo mieskin tuossa ajattelee?" Joskus sitä toivoisi, että elämä olisi vähän useammin hattaraa. Naiset ovat vaan ihan superanalyyttisiä, ja kai meissä on hieman taipumusta myös keittiöpsykologiaan. Kaikkeen tarvitaan selitys, ennen kuin asioita voi hyväksyä ja antaa niiden olla. Usein tuntuu, että miehiltä puuttuvat kokonaan nämä piirteet…"
– 24, ”realistisen” optimisti

"Se ikuinen asioiden pohtiminen, kelaaminen ja märehtiminen! Se ei lopu koskaan! Usein toivoisin tämän takia olevani mies, yksinkertainen mies, joka ei paljoa ajattele. Tai toivoisin, että voisin teettää itselleni lobotomian."
– 35, optimisti, yleensä, riippuu tapauksesta

"Se, että lopullinen vastuu kodinhoidosta ja perheestä tuntuu olevan hyvin yleisesti naisella, vaikka tasa-arvosta kuinka toitotettaisiin."
– 28, pessimisti

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja