Mika Häkkinen avaa, miksi Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välillä voi uudelleen räiskyä

2:31
Video: Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat rajusti Silverstonessa

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen ymmärtää, miksi Lewis Hamilton ja Max Verstappen joutuivat törmäyskurssille Britannian GP:ssä. Häkkisen mukaan kaksikon välillä on jatkossakin törmäysvaara.

Hamilton ja Verstappen osuivat yhteen sunnuntain kisan ensimmäisellä kierroksella, kun Hamilton haki ohitusta sisäpuolelta. Mercedeksen brittikuskin auton etupää osui Verstappenin autoon niin, että Red Bull -tähti lähti vauhdilla päin ratavalleja.

– Kun näin heidän osuvan yhteen, nousin ylös ja mietin, että ”voi hyvä luoja”, koska kolari tapahtui todella nopeavauhtisessa mutkassa. Tuo on paikka, missä ei missään nimessä halua päätyä ulos radalta, Häkkinen mietti jälkikäteen Unibetin kolumnissaan.

Häkkinen ilahtui siitä, että Verstappen välttyi suuremmilta vammoilta ja pääsi itse ulos autosta.

Kolari nousi isoksi puheenaiheeksi F1-varikolla jo kisan aikana ja sen jälkeen. Sairaalaan tutkittavaksi viety Verstappen hyökkäsi kovin sanoin Hamiltonia päin, pitäen tämän voittojuhlintaa ”epäkunnioittavana” ja reilun pelin hengen vastaisena.

Häkkisen mukaan kaksikko voi hyvinkin ottaa uudelleen yhteen.

– Kolarista tuli aivan uutta tulta noiden kahden välille. Kumpikaan ei halua, että tuo toistuu uudelleen, mutta he pitävät entistä paremmin huolta siitä, että he eivät nosta jalkaa kaasulta seuraavan kerran, kun he käyvät kiivasta taistoa, Häkkinen taustoittaa näkemystään.

– Kiehtovaa nähdä, mitä tapahtuu, Häkkinen jatkaa.

Häkkinen jakoi vain ja ainoastaan positiivista viestiä F1:n uudesta sprinttikilpailuformaatista. Häkkisen mukaan on hyvä, että lajissa kokeilla uusia ideoita.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja