Mihin katosivat Leijonien NHL-vahvistukset? Jere Lehtinen: "Väärin vertailla naapurimaahan"

Petteri Sihvonen analysoi Leijonien tilannetta MM-kisojen kynnyksellä 5:39
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen analysoi Leijonien lähtöasetelmia tiistaina.

Leijonat aloittaa MM-kisaurakkansa perjantaina Kanadaa vastaan. Isolle yleisölle tarjolla on normaalia nimettömämpi joukkue. Pelejä katsellessa mieleen hiipii se, minne Leijonien NHL-vahvistukset katosivat?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Ero on merkittävä esimerkiksi vuoden takaiseen, jolloin Leijonat vahvistui muun muassa Sebastian Aholla, Mikko Rantasella, Teuvo Teräväisellä, Mikael Granlundilla ja Kasperi Kapasella.

– Silloin oli 10 pelaajaa, mutta silloin tilanne oli eri, Leijonien GM Jere Lehtinen miettii MTV Urheilulle.

– Silloin oli voimassa olevia sopimuksia, silloin kausi oli eri tilanteessa. Ei ollut vammoja tai muita syitä.

– Nyt meillä oli sopimuksettomia pelaajia ja vammoja yllättävän paljon. Ei ollut kuin muutama, joilla oli muita syitä taustalla.

Lehtisen mukaan tilanne on kuitenkin muuttumassa. Esimerkiksi tämän kevään kisojen alla lähes päivittäin eteen on tullut uutisia, joissa joku suomalaispelaaja on tehnyt NHL-sopimuksen.

– Tulevaisuudessa meillä on enemmän pelaajia ja koko ajan lähtee lisää. Se ryhmä vain kasvaa. Toki, edelleen, joka vuosi eteen tulee tilanteita, joissa jotkut pelaajat eivät ole käytettävissä. Mutta siellä on sitten enemmän valinnanvaraa.

Leijonien kohdalla ilmoille nousee nopeasti vertailu muihin maihin. Esimerkiksi Ruotsi hyökkää Slovakiaan lähes kokonaisen NHL-joukkueen voimin.

Mutta kannattaako yhtäläisyysmerkkejä vetää?

– Mun mielestä on väärin lähteä vertailemaan naapurimaahan siinä, miten paljon heillä on pelaajia mukana. Ylipäätänsä pitää katsoa, että kuinka moni heidän pelaaja pelaa isossa roolissa NHL:ssä, Lehtinen pohtii.

– Nyt meidän kohdalla tilanne on erilainen, mutta samalla pitää muistaa se, että Ruotsin pelaajamassa on vieläkin isompi, Lehtinen muistuttaa perään.

Leijonien ja Kanadan välinen perjantain ottelu käynnistyy Suomen aikaan kello 17.10.

Lue myös:

    Uusimmat