Mihin kaikkeen eri yrttejä voi käyttää? Katso vinkit!

Mihin ruokaan koristeyrttinäkin käytetty kirveli sopii parhaiten ja mikä on mainioin makupari mintulle?

Suomalaiset osaavat käyttää perusyrttejä, kuten basilikaa ja persiljaa hyvin, mutta monet vieraammat yrtit jäävät helposti kaupan hyllylle. Tässä muutama Aki Wahlmanin yrttivinkeistä:
Meirami: Kasvisruokien paras makukumppani. Perunat ja pavut saavat siitä mukavaa makua!
Minttu: Lammas, tzatziki
Salvia: Possu, maksaruoat ja rasvaisten ruokien lisuke. Myös riista saa hyvää makua salviasta.
Kirveli: Anismainen, sopii kala- ja äyriäisruoille. Myös koristeyrtti. Käytä salaattien mukana.
Basilika: Monia eri lajikkeita. Thaibasilika antaa aromia aasialaiseen ruokaan.

Katso, mihin kaikkeen eri yrttejä voi käyttää!

Lue myös:

    Uusimmat