Miesten karut vinkit naisille: Näin käyttäydyt oikein jääkiekkopelien aikana

Vaikka jääkiekko ei ole virallisesti Suomen kansallislaji, on lajin seuraaminen tärkeä osa useiden suomalaismiesten ja -naisten kevättä. Jos matsin katsominen ei kiinnosta, voit valmistautua puolisosi lätkähuuman humoristisin vinkein.

Jos et pysty pakenemaan maasta keväisen lätkähuuman ajaksi, on paras vain oppia elämään asian kanssa. Näillä vinkeillä elämästäsi tulee jääkiekkomatsien aikana hieman helpompaa – ja kenties puolisokin alkaa nähdä sinut uusin silmin.

Perusvinkki jääkiekkoa pakolla seuraaville naisille olisi, että joukkueesta kannattaa valita komeimmat miehet, joita haluaa seurata kisojen läpi. Näin välttämättömästä pahasta tulee mielekkäämpää. Miesten ohjeet jääkiekkopelien seuraamiselle ovat kuitenkin seuraavat.

– Jos sinulla on poikaystävä, rakasta erityisesti hänen suosikkijoukkueensa pelaajia.

– Pysy kartalla oman joukkueen peliajoista. Näin voit muistuttaa miestäsi, että "tänään on taas peli-ilta" ja tehdä vaikutuksen.

– Opettele satunnaisia faktoja, joita voit heitellä pelin ohessa miehellesi ja muille seuralaisille.

– Älä kyseenalaista mitään lätkäfanipuolisosi outoja tapoja, kuten fanipaidan pesemättömyyttä.

– Älä kysy, tarvitsenko todella uuden oluen. En tarvitse, mutta olen stressaantunut ja olut saa oloni paremmaksi.

– Jos joukkueella menee huonosti, hyväksy huono kielenkäyttö julkisillakin paikoilla.

– Jos joukkue häviää, älä puhu asiasta, ellet aio valittaa tuomaripelistä.

– Pelipäivänä hanki kotiin kisastudiomenu – pizzalla ja oluella saat ylimääräisiä pisteitä kullaltasi.

– Älä kehu vastapuolen pelaajia. a) Miestä ei vähempää voi kiinnostaa jos pidät jotakin söpönä, ja b) vastapuoleen joukkueen pelaajia ei kehuta.

– Älä kehu ketään, jolla on vastapuolen värejä päällään.

– Ei ole väliä, jos et pidä kisaparrasta. Se on traditio, joten pidä siitä.

– Jos olette pelin aikana eri paikoissa, älä tekstaa tai soittele kriittisinä hetkinä. Vältä soittoja esimerkiksi, kun joukkue pelaa alivoimalla tai yrittää tasoitusmaalia viimeisillä minuuteilla. Parempi, ettet ota kontaktia yleensä pelin aikana. Erätauot ovat hyvä hetki kuulumisten vaihtoon.

– Älä kysele tyhmiä. Jos mies huutaa, että "tuo oli varmasti paitsio, eikö ollutkin?" älä kysele mikä paitsio on, vaan ole samaa mieltä: "Joo, todellakin oli paitsio".

– Älä koskaan sano häviön hetkellä, että "no ainakin he yrittivät kovasti". Totta kai he yrittivät, he ovat ammattilaisia.Ohjeet on alun perin annettu kanadalaisnaisille NHL:n pudotuspelien seuraamiseen.


Teksti: Siiri L'Ecuyer

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat