Mies tulitti ravintolan edustalla Tampereella, osui ulkopuoliseen – viisi vuotta vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi lähes viiden vuoden vankeusrangaistukseen 30-vuotiaan miehen, joka ampui pistoolilla Tampereella ravintolan edustalla.

Ampuminen tapahtui viime elokuussa. Tilanteessa luodista reiteen osuman saanut 35-vuotias mies oli oikeudessa syytettynä tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta, joskaan hänen aseensa ei oikeuden mukaan lauennut tilanteessa. Ampumisessa ainakin yhteen ulkopuoliseen ihmiseen osui luoti.

Ristiriitaiset kertomukset

Miesten kertomukset elokuun tapahtumista olivat oikeuden mukaan ristiriitaiset. Oikeuden mukaan molemmat miehet kertoivat toisen ottaneen aseen esiin ensin ja oman toimintansa olleen lähinnä reaktio uhkaan.

Ulkopuolisen kuvaamasta tallenteesta näkee oikeuden mukaan, että ammutuksi tulleella 35-vuotiaalla miehellä oli ase esillä ennen kuin nuorempi mies ampui häntä.

Oikeus totesi ratkaisussaan, että miehistä nuorempi suuntasi ensimmäiset kolme laukausta kohti 35-vuotiasta siten, että yhdenkin laukauksen osuminen olisi voinut johtaa kuolemaan. Näin ollen oikeus katsoi, että kolmekymppinen yritti tappaa 35-vuotiaan miehen. Oikeuden mukaan kyse ei ollut siitä, että pääsyytetty olisi vastannut 35-vuotiaan tulitukseen.

Oikeuden mukaan 30-vuotia aiheutti myös vaaraa ympärilleen.

Rainer Rikhard Osvald Lindemanin, 30, syyksi luettiin tapon yritys, törkeä vammantuottamus, vaaran aiheuttaminen ja ampuma-aserikos. Hänet tuomittiin neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Ase jäi kateisiin

35-vuotiaan ase jäi kateisiin. Tuomiossa kuitenkin todetaan, että todisteiden valossa kyseessä on suurella varmuudella ollut alun perin kaasuase, joka on muutettu patruunoita käyttäväksi pistooliksi. 35-vuotias ei oikeuden tuomion mukaan kyennyt laukaisemaan asetta kohti kolmekymppistä miestä.

Käräjäoikeus toteaa, että nostamalla pistoolin Lindemania vastaan 35-vuotias on joka tapauksessa uhannut tätä henkeen ja terveyteen kohdistuvalla rikoksella. Oikeus katsoi, että 35-vuotias syyllistyi laittomaan uhkaukseen ja tuomitsi hänet kuuden kuukauden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat