Mies tarjosi alle 15-vuotiaalle päihteitä ja käytti törkeästi seksuaalisesti hyväkseen – tuomittiin lähes kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen

2:29
Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö (1)

Lapin käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1996 syntyneen miehen lähes kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Rikosten tekoaikapaikka on Kemi. Teko ajoittuu syyskuun 2016 ja tammikuun 2017 välille.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli ollut 15-vuotiaan asianomistajan kanssa sukupuoliyhteydessä ainakin yli kymmenen kertaa. Ennen tekojaan hän oli tarjonnut uhrille alkoholia ja huumausaineita.

Käräjäoikeuden mukaan uhri oli ollut tekojen aikaan lähes aina päihtymystilassa.

Törkeä tekomuoto 

Oikeus katsoi teot kokonaisuutena arvostellen törkeiksi asianosaisten ikäeron, sukupuoliyhteyksien määrän, päihteiden tarjoamisen ja uhrin päihtymystilan takia. 

Mies tuomittiin vuoden ja 11 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille kärsimyskorvauksia 8 000 euroa. Miehen maksettavaksi koituu myös yli 7 500 euroa oikeudenkäynti- ja todistelukustannuksia.

Tuomi on lainvoimainen.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja